Motanul Pulică Splendoaremaximă și bloggerița Lorena Lupu

De 12 ani Lorena îl adoră pe Mișu, cunoscut internetului fix așa cum e și-n carnetul de sănătate – Pulică Splendoaremaximă, salvat, îngrijit, crescut și servit ca un pașă. Fără el, viața e pustie. A recunoscut asta public, de față cu sclava mea, venind cu el la emisiunea matinală de la TANANANA, unde și-a găsit culcuș printre cabluri… Poate de tristețe că nu și-a putut auzi numele în direct, din cauza „limitărilor” CNA.
Așa că pisicarul Ciprian Muntele l-a surprins în câteva fotografii.

15064228_10154740974388139_1515146634_oMult m-am bucurat să aflu că avem în comun dragostea față de cutii și pungi, aversiune afață de apă și viziunea asupra lumii. Serios, luați de lecturați!

PREZENTARE
Bună Miss Yuki, sărut lăbuţele. Sunt Pulică Splendoaremaximă, Mişu pentru oameni prea plicticoşi să conteze, sunt un metis de burmez cu maidanez, sunt Balanţă după calculele veterinarului (Scorpion după data găsirii) şi am 12 ani. Despre strămoşi nu ştiu nimic, pentru că am fost renegat şi abandonat după naştere, lucru care mi-ar fi frânt definitiv încrederea în omenire, dacă omenirea nu s-ar fi revanşat pe parcurs, adoptându-mă.

TRĂSĂTURI UNICE
Vocea şi talentul meu.

VIAȚĂ ANTERIOARĂ
Sigur am fost un aventurier, pentru că mi-a rămas plăcerea căţăratului.

STATUS INTERNAUTIC
Am Facebook. Pulică Splendoaremaximă îi zice, dar e destul de neglijat. Prefer contul stăpânei mele, acolo am un fanclub solid pe care mă pot baza.

O ZI DIN VIAȚĂ
Dorm. Mă trezesc brusc, încep să alerg de nebun, sar pe dulapuri, pe marginea superioară a uşilor, sparg chestii de sticlă uitate pe mese şi pe mobilă (locul lor e în sertar, deci nu vă uitaţi la mine), apoi brusc mă cuibăresc şi dorm. De trei ori pe zi mi se face foame, moment în care dau un concert de punk rock până sunt hrănit. Periodic mi se face chef de sex, şi atunci fur de pe uscător prosoape şi pulovere. Îmi plac curate şi date cu balsam. Un domn nu se uită la zdrenţe murdare.
Am învăţat să dărâm uscătorul din dragoste.

STYLE ICON, FILME, JOCURI
Eu sunt propria mea vedetă şi propriul meu style icon. Am o blană perfectă, hot couture, şi un mers de divă. Îmi place să dorm pe comedii romantice şi pe muzică clasică, iar jocul meu preferat este de-a v-aţi ascunselea.

STRATEGII DE ÎNDUIOȘARE UMANĂ
Nu fac nimic special, pur şi simplu sunt fabulos ca un zeu. Da, bine, inventez mereu haioşenii şi stric orice moment siropos cu câte o boroboaţă, dar astea sunt parte din identitatea mea, nu le “fac”. Şi pentru că sunt foarte frumos, am valoare de muză.

VIZIUNEA ASUPRA OMULUI
Stăpâna mea petrece prea mult timp la calculator sau plecată. N-a înţeles că menirea ei în viaţă e să-mi dea mâncare, să mă mângâie, să se joace cu mine, să mă ţină în braţe când dorm şi atât.

CEA MAI MARE NEBUNIE
Pe când eram mic, locuiam la etajul patru, în genul de bloc comunist care avea marginea balcoanelor sub formă de bară comună. Practic, mergând pe bara asta, puteam explora balcoanele şi casele altora, lucru pe care adoram să-l fac. Pândeam orice moment când uşa balconului era uitată deschisă, să plec în expediţie. La un moment dat, un nene mai nesănătos mintal m-a şi aruncat pe geam. N-am păţit nimic, pentru că eu cad mereu în picioare, dar a fost un semnal de alarmă să ne mutăm de acolo, înainte să-i vină cuiva idei mult mai creţe.

PREFERINȚE TV
Îmi place când e agitaţie pe ecran, dau şi eu cu lăbuţa după obiecte care se mişcă mult. Iar dacă miaună o pisică, mă urc pe computer şi încep s-o caut. Poate are un necaz, ceva.

RELAȚIA CU APA
Să moară ăla care a inventat apa! E scârboasă, greţoasă şi udă. Refuz s-o beau, refuz să îmi las blana să se pângărească cu aşa ceva şi… chiar şi voi, oamenii, sunteţi mai drăguţi când o înlocuiţi cu o formă oarecare de alcool.

TOP JUCĂRII
Am o multitudine de muţunachi şi de mingiuţe, dar preferatele mele sunt pungile şi cutiile. De asemenea, e mai interesant să alergi prin casă o hârtie făcută cocoloş, extrasă din coşul de gunoi, decât o minge special confecţionată pentru mine, vândută în ambalaj ilustrat cu poza unei pisici.

NUMĂR DE CUTII
Fără număr. Şi stau în ele până le rod şi le fac ferfeniţă cu unghiile. Nu e problemă, vin mereu altele noi. Ne place să comandăm chestii pe net.

15102247_10154740973778139_1733379336_o

3 LUCRURI FAVORITE
De cutii am zis. Îmi place carnea de pui şi o vreau cam de două ori pe săptămână. Fac giumbuşlucuri ca un artist de circ, atunci când o primesc. Şi îmi plac puloverele moi şi curate, sunt cele mai bune partenere de sex din lume.

CADOURI VISATE
72 de pulovere fecioare şi o ogradă întreagă de pui.

SFATURI PENTRU PISICI ȘI PENTRU PISICARI
Fetelor, învăţaţi să vă alintaţi. O pisică iubitoare şi pupăcioasă e o pisică servită în toate nazurile ei.
Stăpâni internauţi, daţi-vă jos de pe Internet. Nu simţiţi nişte ochişori rotunzi care vă privesc anticipativ? Da, miţu vrea joacă.

CELE MAI FAINE MUZICI, MOMENTE, MÂNCĂRURI
Îmi plac bluesurile lente, pentru că poţi dormi minunat pe ele. Îmi plac nopţile, că pot pleca în bucătărie sau baie şi să miaun a groază, de parcă tocmai aş fi dat peste satana violând robinetul. Îmi place puiul la grătar şi ficăţelul tras la tigaie.

CEA MAI MARE DORINȚĂ
Cea mai mare dorinţă a mea e să se desfiinţeze apa, medicii veterinari, uşa de la ieşire din apartament şi restul pisicilor.

LORENA LUPU

De ce este Pulică Splendoaremaximă un motan atât de iubit? Ne spune omul lui, Lorena Lupu.
Bună, Miss Yuki. Mă cheamă Lorena, sunt atemporală precum infinitul, iar iubirea mea faţă de pisici, aşijderea.

EXPERIENȚĂ PISICARĂ
E primul. Mama nu mi-a dat voie să am animale, pe când eram copil. Ştii mentalitatea “Animalele se ţin în curte!” Acum 12 ani, l-am găsit pe Pulică al meu abandonat pe drum, un pui mic-mic cu ochi albaştri. N-am ştiut că şi bebeluşii de pisică au ochii albaştri. L-am salvat, l-am spălat şi hrănit – nu ştiam că puii de mâţă nu au voie să mănânce lapte de vacă, deci i-am provocat o diaree cu bulbuci – apoi l-am dus la veterinar, care m-a instruit. De atunci e perna mea preferată.

NAȘ de botez
Eu. După ce l-am găsit, am încercat să-i descopăr sexul. Mă distra faptul că masculinitatea era dată de o minusculă bobiţă roz.

ÎNGRIJITOR
Eu. Dar asta nu pentru că sunt eu fabuloasă, ci pentru că stau singură şi nu are alte opţiuni.

RASA PREFERATĂ
Asta e o întrebare rasistă! Pisicile sunt individualităţi, nu simpli membri ai unei rase. :))

PISICI FAVORITE DIN FILME
Pisicile portocalii din Inside Llewyn Davis al fraţilor Coen şi motanul tărcat din Harry & Tonto.

CHELTUIELI FELINE
Am o singură pisică, mi-o impune statutul de chiriaş. E greu să te muţi cu un cârd de feline după tine. Nu fac calcule legate de costuri. Dau cât scrie pe etichetă.

DEPENDENȚĂ
Nu pot trăi fără Pulică. Mamă, cum a sunat asta. Dar da, susţin: viaţa fără Pulică e pustie şi stearpă.

REÎNCARNARE?
Nu ştiu a cui, dar ştiu că am simţit când l-am văzut pe drum că pisica asta trebuie să fie a mea, că nu am voie s-o las acolo şi că e responsabilitatea mea. Cam ca dragostea la prima vedere, dar pentru animale.

ADORI…
Umorul. Face mereu cele mai amuzant-ridicole lucruri în cele mai potrivite momente. Potrivite din punct de vedere al comediei, mă refer. Timingul comic e un lucru cu care te naşti.

MOMENTUL PREFERAT
Îmi place să citesc sau să scriu, cu pisica torcând în poală.

SUPER RĂSFĂȚ
Îi place să se lăfăie porcin şi să fie alintat după ce a mâncat. Aşa şi adoarme.

POZE CU PISICI
Fără număr, fără număr! Le postez peste tot. Mi-aş face şi cont pe Grindr, strict pentru a posta poze cu mâţa.

PISICĂREALA VS IMAGINE PUBLICĂ
Mi-o strică doar în ochii oamenilor prea proşti să merite eforturi legate de o imagine. Şi oricum, mereu am fost pe ideea de a plăcea în termenii mei.

TOP INTERNAUȚESC FELIN
Am o listă interminabilă cu grupuri de pisicari şi pagini de pisici în preferinţe. Dar nu am un top, pentru că pisicile sunt toate by default pe locul I. Poate Simon’s Cat, care e chintesenţa umorului pisicesc.

RECORD PISICESC
N-am contabilizat. Asta pentru că toate pozele şi postările despre Pulică fac sute de like-uri şi zeci de comentarii extatice. Mi-e greu să identific una care să se remarce.

CLIP FELIN PREFERAT

MELODIA RELAȚIEI VOASTRE
I Will Do Anything For Love” de Meat Loaf.

 3 ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS
1. Ce visează pisicile când plâng în somn?
2. Cum fac să treacă de la tandreţe extremă la mârâit într-o sutime de secundă?
3. Cum de n-au învăţat încă să vorbească?

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.