Ce cântă pisicile și cum transformă The Kiffness un MIAU într-un HIT

Ce cântă pisicile sau ce ni se pare că ele cântă e un amuzat subiect de discuție, dar ce face artistul The Kiffness pe canalul lui e artă și o bucurie de muzică, reușind să transforme câte un MIAU mai aparte, într-un HIT. Acum are aproape 2,5 milioane de abonați pe canalul lui de YouTube, în cea mai mare parte datorită conținutului original ce constă în preluarea unor sunete feline și transfomarea lor în piese amuzante, pe diferite ritmuri.

David Scott (n. 11 februarie 1988),  un muzician, producător și artist parodic din Africa de Sud, fondator al trupei The Kiffness (Matthew Gold – voce, Mvelo Shandu – bas, Raiven Hansmann & Clem Carr – clape și saxofon) a avut o idee fantastică. David cântă la pian de la 8 ani, a studiat Psihologie, Muziă și Filosofie și are mulți ani de activitate muzicală (a debutat în 2012) în care a lansat patru albume de studio (‘Daze’, ‘Sci-FI Love’, ‘Pretoria’, ‘Amorphous’), EP-uri și single-uri. Din 2020 cântă solo.
E ceva vreme de la acel bouncy Where Are You Going. Când probabil nici nu se gândea că celebritatea internațională va veni odată cu ideea colaborărilor cu… pisici.

Iar acum, lumea întreagă cântă Ha Hee, pentru că e chiar „uplifting tune”

În How to make a song with your neighbour’s cat (Let Me In), The Kiffness explică procesul prin care fiecare sunet pe care-l aude sau i se pare interesant poate deveni muzică și cum face asta.

Noi ne-am super distrat cu Alugaluga cat, care-a adunat, în 2 ani, peste 23 de milioane de vizualizări. E brici! Mai jos las varianta originală, dar e musai să vedeți acest superb International Symphonic Mashup!

Ne-am emoționat cu Lonely Cat…

Oamenii mei au ascultat pe repeat Bath Cat, cu parodia Kitty Eilish la “Bad Guy” a superbei Billie Eilish și au apreciat Mozart Cat, care a reușit un strop de educație pe un ritm diferit. De ascultat, dacă n-ați făcut-o până acum, matinala Xylophone Cat, vedeta rap Mumble Cat sau lipăitoarea Numnum cu un mix balcanic și vibe de party :).

Dar cea mai emoționantă creație rămâne pentru mine reinterpretarea piesei folclorice devenită virală la începutul războiului din Ucraina, în interpretarea lui Andriy Khlyvnyuk, liderul trupei Boombox, care s-a dus să lupte pe front, împotriva nenorociților de invadatori ruși.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.