DJ PISI aka Mițura și prietena ei, jurnalista Adriana Sârbu

Pe Adriana (Ada) Laura Sârbu, 46 de ani, ziaristă, o știți de la Europa FM, unde vă aduce zilnic știrile. A avut grijă de DJ Pisi după ce a făcut furori prin radio, căpătându-și propria ei pagină de socializare pe care a adunat câteva mii de like-uri, iar de 4 ani are grijă de ea acasă, unde splendida felină răspunde la numele de Mițura. Spre bucuria prietenilor ei de pe Facebook, ne ține la curent cu aventurile lor comune.
Așa că am vrut să aflu de unde pornește și cum se manifestă iubirea lor, dar și ce sfaturi au pentru noi, pisici și pisicari deopotrivă, să ne armonizăm energiile. Și nu mare mi-a fost mirarea să aflu că relația ei cu Mițura poate fi la fel de bine descrisă și de celebrul „Pisicile aristocrate”de Walt Disney. Și că, dacă ar fi să primească laude vocale de la pisica ei, să fie în timp ce o vede „luând un premiu pentru jurnalism după o super-emisie!”

ISTORIC FELIN
Copil crescut la bloc fiind, n-am avut animale de companie, deși îmi doream. Am compensat mergînd la mătușile care aveau gospodării „cu de toate”. Primul contact cu pisicile (și primele zgîrieturi !) l-am avut pe la vreo 4 ani, la Alba Iulia, apoi au mai fost vreo 2 motani ai unei mătuși de la Predeal cu care mă jucam. Asta  pînă în 1995, cînd am luat din fața blocului un pisic alb cu negru și coada stufoasă. Pe Pufiță l-am crescut de cînd era pui  și l-am avut pînă cînd a murit, în iulie 2009.

GRAD DE PISICĂREALĂ
Îmi place tot ce ține de pisici – îmi plac ele, îmi plac cărțile și filmele cu ele, hainele cu pisici, statuetele cu pisici… hotărăște tu cît de obsedată sunt Zora, copilul internetului, Viața unui ratonel, Giuseppe și, bineînțeles, Miss Yuki. Și Grupul pisicarilor de pe FB.

PORTRET DE MIȚURA
Pisica mea e nebunatică, vitează, bezmetică, posesivă, curioasă foc, tandră, sensibilă, vorbăreață, plină de personalitate. Îmi umple viața și casa. Și cînd mă gîndesc că la început, cînd colegii îi căutau stăpîn, n-am vrut-o… nu mă vindecasem după pierderea lui Pufiță. Dar ea m-a simțit și a știut cum să îmi intre în suflet. Știa ora la care ajungeam la muncă și mă aștepta lîngă ușă, dormea la mine pe birou, era lipită de mine. De Sărbători, o luam cîteva zile acasă ca să nu rămînă singură în redacție. Pînă într-o zi, cînd, după ce am înapoiat-o, mi-am dat seama ce goală era casa fără ea și m-a bușit plînsul. Am luat-o la mine definitiv pe 7 ianuarie 2014.

TIMPUL COMUN și SCHIMBAREA DE LIFESTYLE
Dacă ar fi după ea, ar vrea să stea tot timpul cu mine. Și mie mi-ar plăcea, mai ales ca se uită luuung și cu reproș cînd vede că mă pregătesc de plecare. Îi spun, însă, că ne jucăm și că îi aduc ceva bun la întoarcere. Avem tabieturi împreună : noaptea, nu poate să doarmă dacă nu îmi simte mîna pe ea. Și mi se cuibărește cu capul în palmă. Nu mă trezește peste noapte, dar dimineața, dacă lenevesc peste ora obișnuită, se uită fix la mine și miaună ușor. Apoi intrăm în programul din fiecare zi – eu îmi beau cafeaua, ea își primește pliculețul, îi deschid robinetul să bea apă proaspătă, îi trage o porție de joacă – implicînd săritul de pe o mobilă pe alta ca la „zidul morții” și un soi de „ v-ați ascunselea” după ușă și după draperii, în care eu mă fac întotdeauna că n-o văd și sunt surprinsă că mă sperie 🙂 Dacă e o zi mai mohorîtă, vine și se cuibărește în poală, fericită că mai ciupește cîteva minute de somn și răsfăț. Cel puțin o dată pe zi mă cheamă să o duc în balcon, unde are locul ei de uitat după păsări și unde îi place să fie mîngîiată și alintată.

ÎNTREBĂRI DESPRE PISICI, RĂMASE FĂRĂ RĂSPUNS
De ce sunt așa frumoase? Cum reușesc să ne vrăjească? Ce mistere ascund ochii lor?

DEDICAȚIE PENTRU MIȚURA, CÂND E SUPĂRATĂ
”Please, forgive me” – Brian Adams

UNDE AM PUTEA S-O VEDEM PE MIȚURA
The Bodyguard, ea fiind în rolul jucat de Kevin Costner. Serios acum, e ca o umbră, mă păzește ba chiar mârâie la străini (poștaș, gunoieri, oamenii de la cablu, vecini).

NUME ȘI POVESTE
DJ Pisi (acasă mi se spune Mițura), sunt rasa europeană (și am drepturi!), am 6 ani. Cred că m-am născut în luna iunie, dar nu îmi mai aduc aminte aproape nimic de mama mea. Aveam două luni cînd m-a găsit Ioana D pe stradă lîngă Televiziune și m-a dus la EuropaFM. Doi ani am fost pisica radioului pînă cînd n-am mai vrut să plec de acasă de la Ada.

O ZI DIN VIAȚĂ
Somn, joacă, mîncare, alintat, joacă, somn

MUZICA, DEDICAȚIE
Happy – Pharell

MÂNCARE
Pieptul de pui oricînd, oricît; pliculețele cu pui și vită, bobițele Party Miiiix! Ah, și îmi place să ronțăi iarbă!

ASEMĂNĂRI, MODELE
Știi că, la început, s-a crezut că sunt motan? Și „oama” mea, prima oară cînd m-a văzut, mi-a zis Felix? JEi, nu numai că semăn fizic cu el, dar chiar îmi place personajul din desenele animate!

CALITĂȚI
Sunt curajoasă, îmi place să-mi bag nasul peste tot. Sunt loială, inimoasă, am fler și știu dacă un om e bun sau nu.

EPIC MOMENT VS FAIL MOMENT
Momentul în care, la radio, vara, cînd termina „oama” mea tura, prindeam împreună fluturii de noapte care se strîngeau pe terasă atrași de lumină! Bine, ea îi amețea iar eu desăvîrșeam opera, făceam echipă bună.  Altădată am vînat singură o muscă și i-am adus-o pe birou, cadou, ca să vadă cît de mult o apreciez. De celălalt moment mi-e puțin rușine: am făcut pipi pe mine de bucurie cînd m-a luat acasă!

JUCĂRII
Ooo, am o groază, mă joc cu ele și uit pe unde le bag. Noroc că atunci cînd se face curățenie apar ca prin minune iar eu mă bucur de parcă aș primi unele noi. Îmi plac laserul (din motive lesne de înțeles) și un șoricel care chițăie cînd îl mișc. Dar feblețea mea sunt cutiile!!!

MULȚUMIRI ȘI NEMULȚUMIRI FAȚĂ DE OM
Îmi place cînd procedează exact ca mine, se relaxează și lasă totul la voia întîmplării. Ce atîta stres, îmi vine să-i spun. Mai bine dormităm, ne însorim și savurăm ceva bun de mîncare. Nu-mi place cînd nu are timp de mine, de-asta îmi place s-o pun în situații imposibile : mă așez pe tastatură, n-o las să citească, îi stau în poală cînd știu că are treabă… d-astea.

FRICI
Mi-e frică de transportor, nu-l suport, nu-mi place să stau închisă, plîng și încerc să evadez!

INTERNAUȚEALĂ
Aș sta pe FB pe toate grupurile de pisici!

MESAJ de la DJ PISI SAU PETIȚII PENTRU Mickey Mouse, Jerry, Tweety sau prietenilor lor?
Aș face o petiție pentru ocrotirea pisicilor mai puțin norocoase, care nu și-au găsit un stăpîn și stau pe stradă. Concret, aș milita pentru sterilizarea lor, pentru ca, în timp, să nu mai aducă pe lume pisoi care să îngroașe rândurile nefericiților fără adapost. Aș îndemna oamenii să le pună căsuțe pe lîngă blocuri, să le dea mîncare și apă. Pisicile străzii vor fi recunoscătoare, stârpind orice șobolan care ar putea încerca să se oploșească în subsoluri.

CEA MAI MARE DORINȚĂ
Zîna pisicilor aș vrea să-mi aducă o vrăbiuță. Mor de curiozitate. Le văd pe geam, vorbesc cu ele, dar nu pot ajunge la ele. Măcar una s-o văd de aproape, să o pipăi cu laba și s-o adulmec, jur că nu i-aș face nimic rău!

VIAȚĂ ANTERIOARĂ
Am fost o divă, normal! Știu că sunt frumoasă, îmi place să fiu adorată și știu că merit ce-i mai bun !

SFATURI de la DJ PISI
Să le arate oamenilor că îi iubesc și totul va fi bine. Cu insistență, noi, pisicile, putem înmuia și cea mai împietrită inimă… Iar oamenii să se uite cu mai multă atenție la noi și o să vadă cît de variat ne exprimăm noi sentimentele și le spunem că îi iubim!

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

1 Response

  1. Zosim says:

    Foarte frumos ,atent și corectă observație. Ai talent de jurnalist exersat s.a.m.d.Multa sănătate ,spor in toate.Sa fiți sanatoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.