Pisicile Nanu și Kiki, alături de criticul de film Sebastian Ceolca

Când am auzit că iubește filme, pisicile (are două –  Nanu și Kiki) și locuiește cu toate într-o garsonieră, mi-am spus că trebuie neapărat să-l cunosc. Să le mai spună și oamenilor mei din când când în când că noi, pisicile, merităm atenție 24 din 24!
Sebastian M Ceolca (Filmsense.eu) are 2 pisici – „una de şase ani, cealalta de trei. Pisicile au intrat oarecum tîrziu în viaţa mea, dar iubitor de animale am fost de cînd ma ştiu.”. Și a acceptat invitația de a povesti câteva ceva despre ele și să le roage apoi să ne răspundă la câteva întrebări. Așa am aflat că s-a trezit prima dată cu pisică, datorită faptului că are o prietenă miloasă. „Acum saşe ani şi un pic, cînd prietena mea a venit acasă cu ceva ce semana cu o papiota medie de aţa gri. Doar că, în plus, mişca la atingere.”

Între timp, a mai luat una. „Ele locuiesc cu mine şi cu prietena mea într-o garsonieră. Da, aţi citit bine. Sau noi locuim cu ele, nu mi-a fost niciodată prea clar! La costuri nu m-am gîndit niciodată. Când e nevoie de mîncare, nisip şi toate cele necesare, cumpăr. Pentru ele, tot ce e mai bun. Sunt foarte cuminți. În plus, de la o vreme, am sentimentul ca doar ele mă ascultă cu adevarat. Bine, ar mai fi o octogenară de la parter, dar să nu divaghez.”


N-are favorite în materie de rasă, culoare, dar are un personaj favorit: „Motanul Church, din Pet Sematary. E adorabil de diabolic.”. Nici când vine vorba de filmulețe cu pisici nu are  vreun preferat, că-i place să se uite la toate care i se pare amuzante. „De fiecare dată cînd apare un clip fabulos îmi spun că asta e clar cea mai tare chestie cu pisici pe anul ăsta. Îmi dau seama că ma înșel, în minutele urmatoare, scormonind euforic prin imensa burtă a internetului.” Dar preferă dicuțiile despre pisici celor despre copii, la fel și în cazul pozelor: „Pisici, bineînțeles. Acum şi pînă la sfîrşitul timpului. N-am mai pus poze cu pisici de vreo două saptămîni. Bine ca mi-ai adus aminte… !”

Iată ce spun, însă, NANU și KIKI!

Cum  cheamă, ce rasă sunteți ce zodie, ce vârstă aveți? Ce ştii despre strămoşii voștri?

Ne cheamă Nanu, respectiv Kiki, de rasă nu suntem, născute amîndoua în luna mai şi, întrucît, omul nostru nu dă doi bani pe zodii, vă puteţi lesne imagina că dacă nu am fost învaţate, nici habar nu avem. Nu ştim nimic nici despre părintii nostri biologici, ce să mai vorbim despre strămoşi?!

V-ați uitat vreodat la desene animate sau aveți alte preferințe TV?

Kiki sunt: Uneori stau cu faţa apropiată de ecranul televizorului, o ora-două, şi numar pixeli. Alteori, văd gheparzi, la Big Cats, pe Animal Planet.
kiki

Aveți vreo jucărie preferată?

Beţele pentru frigărui şi paiele pe care oamenii noştri le folosesc la băutul sucurilor de fructe şi cocktail-urile home made. Zadarnic refuzăm jucariile pe care ni le tot cumpară, ei nu inteleg… Credem ca sunt cam idioti!

Câte cutii aveți?

Cutii n-am prea văzut noi! În schimb, orice sacoşa lasată la întîmplare, indiferent de mărime, material sau marcă, ni se pare foarte comodă şi nu ne dăm cu una – cu două, ieşite din ele. Doar aspiratorul ne face, uneori, să ieşim.

Ce știți despre stăpânnii voștri și la ce obiceiuri ați vrea să renunțe?

Nanu sunt: Aş vrea să nu se mai foiască prin casă, înainte să plece pe undeva, cu 2 ore înainte. Asta mă înnebunește. De asemenea, aș vrea ca ei să doarmă pe jos, astfel, rămânându-mi mie tot patul.
nanu

Vă dați pe net (facebook, Instagram Twitter)?

N-avem aşa ceva. Dar omul nostru are grijă să fim prezente pe Facebook măcar o dată la două saptamîni.

Aveți vreun idol felin?

Nu, dar suntem mari fane ale unei superbe pisici albe, care trece prin faţa balconului nostru, aproape zilnic şi aproape la aceeaşi ora. Nu ne putem lua ochii de la ea în acele preţioase momente.

3 lucruri la care n-ați renunța nici în ruptul capului?

În primul rînd, desigur, clasica rutină, în al doilea rînd locurile pe care le avem fiecare în pat şi… în al treilea rând, micuţul geam de la bucătărie, pe care ne trezim, indeosebi dimineaţa, că vrem să stăm amîndouă în acelaşi timp.

Ce vă doriți de la Moș Crăciun?

Încă un geam la bucătărie.

Ce credeți că ați fost într-o viață anterioară?

Kiki: Alura mă recomandă că ar fi foarte posibil să fi fost un ghepard. Nanu: Eu dorm atît de mult, încît probabil am fost un koala.

Ce sfaturi minunate ai pentru alte surate pentru a obține ce-și doresc? Dar pentru stăpânii internauți?

Faceţi ce ştiţi voi cel mai bine, adică ce vreţi. Funcţionează. Mai ales dacă aveţi oameni.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.