Motanul Pod și colega lui de cameră, blogegrița Roxana Bursuc

Motanul Pod și colega lui de cameră, Roxana Bursuc (domnișoara drăguță care-a avut grijă de mine când au fost ai mei plecați) sunt prieteni buni și camarazi de nădejde. Cum e viața cu un blogger și social media manager? Cum se comportă un motan iubitor și recunoscător? Aflați din interviu de mai jos.

pod 3

Roxana e iubitoare de pisici de când se știe, aducea acasă tot felul de suflete chinuite, le făcea bine și le plasa care pe unde. „Am avut pisici dintotdeauna. Părinții mei stau la curte și, practic, mereu am avut cel puțin câte o pisică pe lângă casă. Am avut mereu pisici tomberoneze, de rasă fără nume, așadar îmi plac toate.” După adolescență, a devenit și „stăpână”: „Am primit în timpul facultății o pisică-n dar de ziua mea, dar fiindu-mi greu cu ea la cămin, am decis să o duc părinților.”
Întâlnirea cu Pod și decizia de a-l ține a fost una de… destin 🙂
„Anul trecut, pe la începutul lunii august, am mers într-o seară la o terasă și acolo l-am întâlnit pe Pod (denumit după locul în care a fost găsit, lângă un pod). Un fel de argint viu, extrem de energic, eu dorindu-mi să-l iau acasă de la prima întâlnire. Era un fel de mascotă a locului, nimeni nu voia să renunțe la el. Însă, în septembrie nu au mai putut să-l țină acolo și m-am trezit cu un cadou. De atunci, sunt colegă de apartament cu Pod. Am grijă doar de Pod și asta îmi ocupă tot timpul 🙂

pod 4

Pod e un motan cuminte și deloc fițos, deși e la dietă. „Este un motan serios, nu doarme pe lângă mine, respectă locul ce-i este destinat pentru somn, o pernuță așezată pe parchet. Așadar, locul în care îl îngrijesc pe acest simpatic este chiar apartamentul în care locuiesc și nu este foarte costisitor. A fost la un moment dat puțin cam scump, Pod suferind o intervenție chirurgicală după care și-a revenit destul de bine. Acum continuă dieta și consumă doar Urinary, mâncare umedă și uscată (de aproximativ 100 de lei pe lună). (…) A luat din personalitatea mea și acest aspect mă bucură nespus de tare. Stă liniștit pe pernuța lui, nu mă deranjează, nu se alintă prea mult pe lângă mine, face doar 2-3 răsuciri de corp pe covor atunci când vin acasă.”
Roxana adoră pozele cu pisici, desigur, în doze echilibrate și nici nu-și agasează prietenii cu poze cu Pod. „Nu am un număr fix de poze postate pe lună și niciun program. De câte ori apare o ipostază cu Pod pe care o pot prezenta prietenilor nu o ratez.”

pod 5

Urmărește și vedete care i-au stârnit interesul: „Maru e printre preferați, am dat de el de prin 2010, Venus, pisica colorată în proporții egale, Motanul Lentilă și Yuki, desigur.” La terasă preferă rocând discuțiile despre pisici și schimburile de clipuri haioase.
„Mi se pare foarte simpatic ratonul care se joacă pe lângă un pisoiaș, spre să vă placă și vouă”:

De vorbă cu Pod

ASL PLS 🙂 Cum te cheamă, ce rasa & ce zodie, ce vârstă ai și ce știi despre strămoșii tăi?
Pod, am fost găsit lângă un Pod. Domnișoara care m-a găsit a decis să mă facă să-mi amintesc toată viața de acea zi minunată, dându-mi acest minunat nume, cu care sunt înregistrat și-n carnet. N-am pedigree, sunt destul de simpatic și așa. Cred că sunt berbec, am fost născută prin martie la sfârșit-aprilie la-nceput, dar stăpâna m-a declarat cu data de naștere 1 aprilie. Ha ha ce glumă, eu oricum exist cam de un an de zile. Strămoșii mei cred că au fost săraci, de asta m-au abadonat sau au avut niște stăpâni răi.

Te-ai uitat vreodata la desene animate sau ai alte preferințe TV?
Mă mai uit la Tom & Jerry, ână adoarme Rox, adică nu prea văd nimic de fapt.

Cum arată o zi din viata ta?
Mă trezesc sau mă trezește Rox, nu mă mai supăr pentru asta, mănânc, mă plimb puțin și dorm și tot așa.

pod partea 1

Care e jucaria ta preferata?
Nu mă mai joc, am crescut, ador să stau degeaba. Oh, de fapt, asta chiar fac deja.

Câte cutii ai și în care stai? Dacă n-ai, cum ceri?
N-am eu, dar are stăpâna, unele cu buline de carton. Acum, de când sunt la dietă, încap perfect în ele, dar înainte era destul de greu, cică eram și obez.

Ce obiceiuri are Roxana și cei ai vrea să schimbi la ea?
Cred că aș vrea să se joace mai mult cu mine, nu să stea mereu la laptop sau în pat cu cărți.

Te dai pe net? Ai Facebook, Instagram, alte nebunii sociale sau ești undercover?
Sunt undercover, dar mă găsiți pe la stăpâna mea pe facebook  sau pe instagram.

pod 6

Ai vreo vedeta felină favorită sau un style icon?
Eu sunt un style icon, sau prefer să cred asta când mă furișez la oglindă și mă tot învârt prin fața ei.

Zi-mi 3 lucruri care-ți plac și la care n-ai renunța nici în ruptul capului?
Îmi place să vărs apa din orice bol lăsat special lăsat cu apă pentru pisici, chiar și pentru mine urmăresc vecinii de la geamul din baie și ador penele și să mă joc cu ele.

Ce vrei sa-ti aduca zana pisicilor, mos craciun sau cine-i responsabil de cadouri scumpe…?
Multă mâncare! De fapt, o primesc de la oricine vine pe la noi.

Ce crezi că ai fost intr-o viață anterioară?
Am fost tot Pod cel simpatic, sunt sigur de asta. Cred că am fost echivalentul unui mâncăcios leneș care dormea destul de mult.

pod 7

Ce sfaturi  ai pentru alte surate pentru a obtine ce-si doresc? Dar pentru stapanii internauti?
Să nu se pisicească aiurea pentru că devin enervante. Să fie devotate, serioase, cu capul plecat. Vor primi mereu ceea ce-și doresc.

Care este reteta fericirii?
Să mănânc mult și să-l bat pe motanul vecinului cu care mă lupt zi de zi. Pierd mereu, căci apare Rox și mă ia-n casă ;(

pod1

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

2 Responses

  1. Tatal lui Pod says:

    Poooooooood

  2. Miss Yuki says:

    Il cunosti pe dragut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.