Terina, bucuria pisicii urbane

De 3 ori miau pentru cea mai frumoasă descoperire a anului 2014 pentru iubitorii de pisici din România – Terina, bucuria pisicii urbane. În sfârșit s-a prins toată lumea, cu ajutorul ambalajelor ochioase alese de firme serioase, că terina (cuvânt care vine din limba franceză – terrine – și înseamnă, în gastronomie, pate copt într-un vas special cu capac  – chiar terină, sau vas de fontă -, servit rece și feliat) este minunată pentru pisici. N-am mâncat niciodată de terină din foie gras cu smochine și n-am băut vin de Porto după ca unii oameni, dar m-am bucurat de tot felul de terine și e momentul să fac un top al celor mai delicioase.

ATENȚIE: Terina nu ține locul mâncării uscate! O pisică adultă, cu greutatea între 3 și 4 kg,  cu activitate normală, poate mânca o cutie pe zi (fie la o singură masă, fie dimineața jumătate de cutie de 85 g și seara cealaltă jumătate), și vreo 40-60 g bobițe. Dar ar trebui să facă nițică mișcare, totuși…
La nevoie, se pot include gustări între mese, pentru a corecta deficiențele de taurină (un nutrient esențial care nu poate fi înlocuit de un alt aminoacid pentru formarea sărurilor biliare, necesare unei bune digestii a grăsimilor în intestinul subțire), dacă pisica nu vrea ăn ruptul capului să urmeze dieta echilibrată pe care i-o propui. Idee – Snack Sanabelle.

TOP PLESCĂILĂ:

1. Terină cu Iepure de la GOURMET GOLD – sursa: petissimo.ro.

Gold_darabok pástétomban nyúl vad2. Terină cu Rață  de la Sheba.sheba-tray-classics-in-terrine-duck-16x100g

3. Terină cu carne de somon Delhaize  – sursa emag.ro.

terina4. Terină cu vită și mazăre VOM FEINSTEN – sursa animaland.ro.

142_96_hrana-umeda-pisici-adulte-vom-feinsten-terrine-vita-mazare-150-g-83216-3532-1

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.