Scapă de purici în 4 pași simpli
Prima oară când i-am văzut m-au trecut toate apele, cele mai tulburi fiind alea de nervi că am de 3 zile o pisică în casa – prima mea pisică – și are purici, deși fusese deparazitată în toate felurile, conform examenelor trecute în carnetul de sănătate și nu numai. Urâți și ai dracului de enervanți – ăștia sunt puricii.
Am vrut să-i cumpăr o zgardă de pe net, să-i iau un spray de la colț ori s-o șamponez serios cu vreun produs special, însă, după o scurtă documentare internetică, am purces către veterinar, care i-a aplicat la ceafă conținutul unei pipete Stronghold, soluție de aplicare cutanată ce conține selamectină, substanță ce are efect asupra puricilor în orice stadiu, vreme de aproape 4 săptămâni, bașca ajută în tratamentul împotrivă râiei auriculare și a viermilor intestinali. N-am mângâiat pisica în zona respectivă aproape două ore. Adică am avut vreme să studiez problema, cu ajutorul medicului, concluzionând următoarele chestiuni, purici fight related:)
- Periază-ți zilnic pufoșenia cu un pieptăn anti-purici (are dinții foarte deși), spălându-l într-un bol cu apă și săpun. 20 lei
- Caută o pudră sau un spray din plante pentru că sunt mai puțin toxice. 10-20 lei
- Fă-ți propria pudră sau spray. Dacă ai vreme, combină în cantități egale câteva plante uscate și zdrobite: rozmarin, fenicul, ștevie creață și pelin, și aplică pudră rezultată pe gâtul, burta și spatele pisicii. Încearcă să combini niște uleiuri esențiale de cedru, mentă, rozmarin, cimbru sau lemongrass – cam 3-4 picături în 500-600 ml apă caldă/ fierbinte, după care transferă conținutul într-o sticlă cu pulverizator și testează-l pe blana pisicii de vreo 3 ori pe zi. 25 – 40 lei
- Caută o zgardă bună anti-purici. Efectul e de până la 5 luni, în unele cazuri. Poți opta pentru un produs “bio” (Beaphar) sau clasic (Bolfo, Vitocare, Vitakraft, Foresto). 8 – 55 lei. Cel mai important lucru de pe planetă, după iubire, atunci când împarți spațiul cu o pisică, e să faci curat mereu – șterge praful, spală pe jos (nu cu pisica în cameră – asigură-te că e în altă cameră cel puțin ora cât îți faci tu treaba, mai ales dacă folosești vreun detergent lichid sau vreun spray de mobilă), aerisește și învaț-o cumva să nu mai stea pe sub pat, în special dacă ai cadrul vechi de lemn (pune-i niște cutii, ceva, numai să nu stea să doarmă acolo) oricât de curat ar fi. Nu te-ai lămurit? Mergi la o sursă cool, pe about.com.