Pisici primite și îngrijite în campus

Peste 20 de pisici europene ferale sunt îngrijite acum (ca rezidente permanente) într-un campus studențesc din SUA (University of Texas, în San Antonio) de o organizație ce include membri ai facultății și voluntari din rândul studenților. De la ei am flat că pisiclor vagaboande și ferale li se spune acum „community cats” adică „pisici comunitare”, desigur. Nu mă omor după corectitudinea politică, dar apreciez orice efort de a integra pisicile în peisajul comunitar, unde se poate.

Roadrunner Cat Coalition există de 10 ani, îngrijește pisicile din zonă, se ocupă de cipare, monitorizare, sterilizare, hrană, de intermedierea adopțiilor, dar și de joacă 🙂

Au chiar și o vedetă – e vorba de Harry “Chap Cat”, un motan vărgat care e adorat de toată populația studențească. există și o organizație a studenților care se ocupă de ajutorarea animalelor, ea se cheamă PAWS și face o mulțime de lucruri minunate.

Mi-aș dori mult să văd totuți genul ăsta de inițiative și la grădinițe, școli, precum și în campusurile universitare de la noi, să învețe tot omul, de la mic la mare și de la vlădică la opincă importanța relației sănătoase cu animalele și datoria pe care o avem față de fiecare suflet.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.