De ce miaună pisica

De ce miaună pisica dacă nu pentru a-ți spune, în felul ei, câte ceva important?

Iată 10 motive pentru care pisica ta miaună. Trebuie doar să fii atent cât miaună, când miaună și te prinzi și de ce. Dacă e pui e simplu – miaună când îi este frig, foame, frică.

  1. Pentru că e modul ei de-a te saluta când vii acasă – chiar nu contează că ai lipsit un minut să duci gunoiul sau ai fost plecat 10 ore la serviciu. Dacă îți simte lipsa, miaună. Eu miaun scurt când vine PisicMic și luuung când vine PisiMare că el lipsește mai mult când pleacă de-acasă.
  2. Pentru că vrea să mânânce. Dacă miaună și te vânează când nu ești atent, dacă miaună și face ture în jurul bolurilor de mâncare și apă, e înfometată și vrea să fie hrănită.  Eu miaun și mă frec de ușa de la bucătărie, că altfel sunt luată în brațe și dojenită să mănânc boabe și să nu mai cer mâncare umedă. Oribil.
  3. Pentru că vrea atenție. Mai ales dacă ai lipsit mai mult de-acasă, pisica miaună să îți spună că vrea să te joci cu ea măcar un pic… sau măcar să o alinți. Recunosc, fac asta fix la 10 seara și la 6 dimineața. Și dacă nu se joacă nimeni cu mine miaun, alerg și apoi mă ascund, să sufere când mă caută să profite de blana mea minunată să se simtă ei mai bine…
  4. Pentru că e prea stresată. Ori ai adus prea multă lume în casă, ori o ții în brațe cum nu-i place, ori aude zgomote sau vede lucruri care o enervează, o stresează. pe mine mă stresează când aud sirene, când mi se interzic lucruri pe un ton ridicat și nasol  și când e multă lume sau se fumează.
  5. Pentru că e supărată. Atunci mieunatul chiar sună amenințător și e mai lung. În general vine după ce o necăjești, te joci cu ea mai agresiv sau o obligi să stea în brațte și nu vrea. Sau când îi aduci altă pisică și nu o introduci treptat, ci o lași pe teritoriul ei – chestie care nu se face!
  6. Pentru că se simte singură și izolată. Mai ales dacă tu te pui la birou sau la televizor de cum vii acasă și nu o bagi în seamă. Tu nu te-ai simți la fel în locul ei?
  7. Pentru că e în călduri – dacă nu e castrată, bineînțeles.

Fii atent mereu la mieunatul pisicii, pentru că dacă începe să miaune mult și des și n-are legătură cu niciunul din motivele de mai sus, trebiuie s-o duci la veterinar, să nu aibă vreo suferință…

 

Dă play și dă mai tare, să vezi ce face pisica ta când aude atâtea mieunături 🙂


***

 

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.