Conjunctivita, bat-o vina!

miss yuki conjuctivitaMiss Yuki a venit acasă cu ochii umezi. I-au curs ochii vreo 3 zile, până când stăpânii n-au mai rezistat și au mers de urgență la un cabinet veterinar din super cartierul Dorobanți, că era singurul deschis duminică aproape de casă.

S-a ales cu un consult general, o toaletare a urechilor, un examen parazitologic, un set de injecții (antibiotic + vitamine), și diagnosticul complex: conjuctivită + rinită + râie auriculară). Pentru o pisică de aproape 3 luni, să aibă vreo 3 boli care să solicite îngrijirea stăpânilor ce o achiziționaseră în urmă cu 3 zile e cam stresant, iar pentru aceștia din urmă nu e deloc amuzant, în special financiar 🙂

Domnișoara Yuki nu suportă consultul medical, face ca toate alea, dar nu se supără nimeni, din simplu motiv că ala e singurul moment în care miaună. În rest, se plimbă cât și când are chef, ia masa la ore fixe, în combinații și cantități fixe care-i produc maximă bucurie, se joacă elegant, și își așteaptă stăpânii nemișcată (mă rog, în aceeași poziție, dar cu un cadou în lăbuțe: o insectă, o jucărie) atunci când aceștia dispar de acasă mai mult de 6 ore. E nocturnă, dar nu violentă sau enervantă, și e atentă la soneria ceasului pentru a acționa muzical în tandem. Uneori, Miss Yuki încearcă să vorbească, dar se plictisește repede și de mâțzâit și de dat din lăbuțe.
Pentru ea, faptul că are parte de atenție e vital: de când ia picăturile, nu se mai scarpină în ultimul hal, e mai jucăușă, explorează noi teritorii. Abia așteaptă să scape de boli să-și manifeste calitățile…

Dacă ești mai puțin paranoic decât stăpânii lui Miss Yuki, și vrei să știi câte ceva despre afecțiunile astea virale la pisici, al căror tratament te poate duce la peste 400 lei gaură în portofel în unele locuri, îți las 3 linkuri simpatice.

1. Un cântecel care te ajută să înțelegi care-i faza cu conjunctivita:
[youtube]nFyB_ii2RFA[/youtube]

2. O lecție simplă și relevantă:
[youtube]hDInxiHdujI[/youtube]

3. Un clip care te învață cum să-i pui pisicii picături în ochi sau să-i aplici un unguent în zona oculară, dacă are vreo alergie sau suferă de astm:
[youtube]BPvN4zAZlok[/youtube]

P.S. Nu uita, dacă vrei să ai un animal sănătos și voios, du-l la o clinică veterinară. Eu iți recomand BioVet, unde Miss Yuki s-a simțit excelent și a fost tratată ca o prințesă! Unde mai pui că medicii sunt super cool, iar prețurile super ok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.