Ce faci dacă te mușcă o pisică

miss yuki - ce faci daca esti muscat de pisica

Dacă te mușcă din senin propria pisică sau vreuna de pe stradă ce faci?
a) intri pe net și cauți un sfat
b) te speli cu apă și săpun și te dai cu spirt sau apă oxigenată
c) suni la 112
d) ignori evenimentul
e) mergi la medic

În cazul în care ai ales ultima variantă, ești o ființă precaută și inteligentă. Dar prima și prima dată faci ce scrie la punctul b – adică te dezinfectezi, oprești sângerarea – dacă e – pui un pansament steril și contactezi medicul! Dacă nu sângerezi, n-ai urme dubioase, iar pisica ta e cuminte și vaccinată și ți-a făcut asta din joacă sau pentru că ai enervat-o, stai chill… și în niciun caz n-o trata violent!!!

Deși foarte puține din mușcăturile de pisici, câini sau dihori pot transmite turbarea, șansele există, în plus, animăluțele astea superbe trasmit o grămadă de bacterii,  așa că sună medicul veterinar măcar sau medicul de familie să-ți spună ce și cum să faci sau viziteaza-i la cabinetele personale. Mai puțin de 50% din muscăturile de pisică sunt de fapt periculoase, dar n-ai de unde să știi în ce categorie te afli, dacă nu mergi la un control special.

Teoretic și practic, animalul vinovat ar trebui ținut în carantină sau sub observație atentă vreo 10 zile – animalul poate să pară perfect sănătos la început, dar dacă a contractat cumva virusul turbării, de exemplu, arată semne în vreo 5-10 zile, în funcție de modul în care i-a fost afectat creierul (căci rabia e o boala produsa de un virus, care afecteaza sistemul nervos central  – creierul si măduva spinării – atât la animale cât și la oameni).
Să recapitulăm: dacă te mușcă o pisică, te speli instant cu apă și săpun lichid, cureți rana cu apă oxigenată, spirt sau rivanol, aplici un pansament curat și mergi la medic, chiar nu-i de joacă!

Alte sfaturi:
Boala ghearelor de pisica;
Mușcăturile de animale;

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

1 Response

  1. tv online says:

    Chiar bun. Cea ce am citit pe pagina tau despre Ce faci daca te mu?ca o pisica – Super Pisi m-a ajutat sa inteleg mai bine anumite lucruri. Te felicit pentru conceperea http://www.superpisi.ro, care e un site care trebuie distribuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.