Pisicile și roșcatele – iubire și sănătate

Pisicile și roșcatele nu fac doar obiectul citatelor motivaționale, al pozelor erotice, al superstițiilor, ci reprezintă și un capitol im portant în cercetare.


1383693_992134352771_2118441729_n

Unii cercetători susțin că pisicile cu gena Silver – responsabilă pentru culoarea argintie a blăniței pot ajuta la vindecarea femeilor roșcate care suferă de cancer la sân sau cancer de piele (roșcatele fiind și cele mai predipuse la melanom, chiar dacă evită expunerea la soare).

pisici albe

Studiul susține că unul din riscurile îmbolnăvirii vine chiar de la pigmentul care dă culoarea roșie, și care produce modificări în ADN. Când pigmentul e blocat – cum s-a întâmplat în experimentele pe șoareci – gradul de risc a scăzut. Gena Silver a pisicii, recunoscută ca inhibitor al melaninei, ar putea deține răspunsul la problema.

silver kitten

Dr Gandolfi de la Universitatea din Missouri tocmai a primit un grant pentru a studia mutația care determină nuanțele de argintiu în blana pisicilor. Studiul acesta ar puteaq ajuta oamenii și pisicile deopotriovă – căci și ele, din păcate, se pot îmbolnăvi de cancer.

cats_love_redheads

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.