Motanul ZUZU și Simona Rădoi, super om de comunicare

Simona Rădoi a gestionat o grămadă de campanii PR în domeniul cinematografic și nu numai în ultimii ani, după retragerea glorioasă din paginile Academia Cațavencu, Maxim și altele. N-a dat semne că ar fi vreo mare iubitoare pisici, nici prin presă, nici pe Facebook, nici pe la festivalurile de film de care s-a ocupat, în afara fotografiilor ocazionale cu pisici de la Divan Film Festival sau de pe la cinematografele pe unde mai merge. Și nici nu credea că va avea vreo pisică în casă. Iată povestea ei de iubire cu motanul ZUZU și ce spune El despre EA. Veți afla în cele ce urmează cam tot ce se întâmplă la ei în casă, de ce e nevoie de mai multe pilote cu puf și ce sfaturi ar trebui să urmăm pentru o viață armonioasă întru pisicăreală!

ÎNCEPUTUL
Cristi Mărculescu este de vină și a sa Madam Leopoldina Bășinuță, pentru care am făcut cat sitting o vreme. Mi-a cășunat că ne trebuie și nouă o pisicuță, iar atunci când cele două pisici ale maică-mii s-au încăierat (pentru că una era proaspăt castrată și operată), am zis să iau una de probă la noi pentru câteva zile, până se reface cea operată. Previzibil, ne-am atașat de ea, așa că Zuzu, zis și Nigel, Andrei, Lassie sau, mai nou, Domnul Pisică, a rămas la noi.

GRAD DE PISICĂREALĂ
Sunt o pisicară relaxată, nici măcar nu am instalat o cameră video ca să îmi spionez pisica. Mă oftic atunci când pisicile prietenilor pe care îi vizităm se duc mai degrabă în poala prietenului meu decât vin la mine, însă, nu fac o dramă din asta. Dar recuperez de fiecare dată când mergem în Grecia, făcând băiță între zeci de pisicuțe. Deci, sunt de un 6 – 7 pe scara pisicarilor.

VEDETE
Nu că lingușesc, dar Miss Yuki a fost prima pisică căreia i-am dat like și follow. Mă mai distrează și Motanul Lentilă pe Facebok, iar pe Instagram mai casc ochii la Smoothie The Cat și Odin. Dar cred că cele mai multe inimioare se duc, totuși, către ariciul Mr. Pokee și Pumpkin The Racoon. Și, desigur, urmăresc aventurile Leopoldinei Bășinuță pe Vice.

ZUZU și viața cu EL
În mare parte din timp, pisica mea se poartă că un majordom plin de șmecherii, ieșit la pensie, de aici și numele Nigel. Are o față plictisită și sictirită de toate maimuțărelile noastre, este foarte teritorial, iar dacă te așezi pe scaunul lui, nu se sfiește să îți semnaleze cu ghearele faptul că acela este locul lui. Alte ori se poartă fix ca Lassie, aleargând și chemându-ne în diverse colțuri ale casei. În nici una din aceste ipostaze, pisica mea nu își manifestă afecțiunea stând după gâtul meu sau în poala mea. În orice caz, mă distrează să observ cum mă reflect în comportamentul pisicii mele, iar atunci când plecăm în vacanțe, ne întrebăm de cel puțin două ori pe zi ce-o face pisica noastră acasă.

Serile le dedicăm în totalitate Netflix, filmelor, serialelor și pisicii. Mă distrează foarte tare momentul de după ce mă bag în pat, când îl aud patrulând pe parchet, după care sare între noi și frământă pilota intens. Efectiv nu poate rezista sunetului făcut de fulgii din pilotă sub pernuțele lui.

MUZICĂ, FILM, SERIAL – REFERINȚE
Facem des referințe la Lassie. Mai ales când miaună deznadăjduit și insistă să mergem cu el în hol, unde efectiv latră la un perete. Replica noastră, invariabil, este “Hei, Lassie, iar a căzut Timmy în fântână?”.

MUZICĂ, FILM, SERIAL – ÎN CARE SĂ JOACE ZUZU
Cred că ar putea liniștit să facă față rolului majordomului Peepers din Another Period.

POTENȚIALE LAUDE
Băi, aș vrea să le spună celorlalte pisici că efectiv mă topesc când stă una la mângâiat și aș vrea să se ducă vorba, să am și eu parte de mai multă blăniță torcătoare în poală.

3 ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS DESPRE PISICI
O mare parte din întrebările legate de pisici le-am găsit urmărind miniseria The Story of Cats și documentarul Secret Life of The Cat. Cu toate astea, încă mă întreb ce naiba vede pisica mea în hol de scoate sunetele alea dubioase.

DEDICAȚIE MUZICALĂ PENTRU ZUZU
În ultima vreme ne distrăm cu asta: Detox- She’s Gotta Habit

Ce spune ZUZU

Să fim înțeleși, discuția asta nu o să dureze prea mult, că nu am timp de prostiile voastre umane. Mă numesc Zuzu, deși tâmpiții aștia mă strigă cum le vine la gură, am șase ani și sunt British Red.

O ZI DIN VIATA TA FELINA
Pat, canapea, covor, șifonier, pervazul geamului, pat. Și din când în când ling măsline.

MUZICĂ
De când s-a întors Simona de pe Oser (Cluj) c-o captură bună de viniluri cu muzică clasică, mă activez la Concertele Brandenburgice. Și Madonna. Îmi dă Madonna și-n culcare, și-n sculare, deși eu aș vrea să mai asculte și vinilurile cu Bjork. Dedicație pentru toate pisicuțele: Confessions on a dance floor.

MÂNCARE
Nu sunt mofturos, mânânc orice mâncare pentru pisici castrate, iar treat-urile mă lasă rece. Mai degrabă îmi place să adulmec mâncarea stăpânilor și să îmi bag capul în paharele lor cu apă.

MODEL, IDOL
Mi-a zis odată un instalator “Uite-te, bă, la pisica asta, zici că e Garfield!”. Ăsta sunt.

CALITĂȚI
Sunt destul de răbdător cu toți musafirii care fie mă mângâie ca pe un câine, fie cred că sunt o pisică proastă și supusă și mă abuzează emoțional în toate pozițiile. Pe lângă asta, sunt o prezență discretă și nu sforăi foarte tare.

EPIC MOMENT & FAIL MOMENT
Epic și fail în același timp a fost episodul în care am plecat din casa mamei Simonei prin vecini. M-au găsit, după 4 zile de distracție, într-o magazie, bătut și ud. Da’ ce frumos a fost la pisici…

JUCĂRII
Jucăriile sunt pentru copii. Eu mă distrez uneori cu mingiuțe, pe care le șutez în cele mai strâmte locuri, că să mă uit la stăpânii mei cum se chinuie ca proștii să le găsească.

MULȚUMIRI ȘI NEMULȚUMIRI
Îmi place atât de mult apartamentul în care stau, încât după fiecare curățenie simt nevoia să mă tăvălesc prin toate locurile mele preferate, ca să fie clar că sunt ale mele. Într-o vreme mă enerva aspiratorul, dar ăsta nou este foarte silențios, așa că ne ignorăm reciproc.

FRICI
Când pleacă oamenii mei în vacanță, mă mai lasă la mama Simonei. Uneori mă apucă paranoia, că nu o să mai vină să mă ia înapoi.

INTERNAUȚEALĂ
Serios, Yuki, tu te-ai uitat la Dark Net? Asta mai lipsea, să intrăm în război cu chatboții?!

MESAJE SAU PETIȚII pentru Mickey Mouse, Jerry, Tweety și alții
Aș vrea să fiu felinoactivist. Le-aș spune pisicilor din insulele grecești să treacă la abstinență, pentru că sunt foarte multe, iar iarna, când nu e sezon turistic, nu au ce mânca și se învrăjbesc între ele.

DORINȚĂ SUPREMĂ
Pilote cu pene. Kilometri de pilote umplute cu pene.

VIAȚĂ ANTERIOARĂ
Nu știu ce să zic, nu prea îmi amintesc ce am făcut săptămâna trecută, darămite într-o viață anterioară. Îmi place să cred că am fost pisica unei regine, ceea ce ar explica atracția pentru perne și pilote umplute cu pene.

SFATURI
Dacă vor recunoștința eternă a stăpânilor lor, să nu mai roadă cabluri și să lase canapelele în pace. Iar pentru stăpânii lor, să ia pilote la pisici, normal. Și să se uite la The Story of Cats.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.