Pisica MAYA și Mihai Poasca, om de bază la chitară în trupa deJucărie

La 26 de ani, Mihai se poate simţi un om împlinit: munceşte mult pentru pisica lui, dar se simte şi răsplătit pe măsură. “Pentru pisică, lucrez că zilier online la diverse proiecte proprii. Când timpul (pisica) îmi da voie, lovesc corzile unei chitări în formaţia deJucarie.” Maya este prima lui pisică, e British Shorthair, ca mine, şi are o mare dorinţă: să primească un set nou de uşi pe care să le strice. Şi-a ales singură numele şi e tare mândră de asta.
Cum a apărut însă, ea, în viaţa lui Mihai şi cum se descurcă un muzician tânăr şi ocupat cu un astfel de cadou felin în casă, veţi afla în cele ce urmează. De asemenea, veţi descoperi şi ce crede, de fapt, Maya, despre el şi cît de mulţumită e cu viaţa pe care o duce alături de el…

AMINTIRI
Cea mai veche amintire cu pisici este din spatele blocului. Eram organizaţi în grupuri de câte doi copii care aveau în grijă câte un pui de pisica. Deşi îmi doream, nu am crezut că sunt în stare să am grijă de o pisică. Totul s-a schimbat de ziua mea când am găsit în pat un ghem de blană pufos. Nu puteam refuza un asemenea cadou, nu?

COSTURI
Maya este prima pisică. Ea avea 4 luni, eu 264. Singura colegă de apartament felină este Maya. Probabil cel mai mare cost ar fi al tocurilor de uşa şi al canapelelor distruse, dar mi s-a spus să nu mă plâng, doar pentru ea aduc bani în casă.

IMAGINE
Pisica mea este mult prea simpatică să îmi strice imaginea.

APRECIERI

  • Pufoşenia… este foarte pufoasă.
  • Inteligenţă… se cunoaşte din privire.
  • Afecţiunea… nu da pe afară în a o arată, dar ştim că e reciprocă. Seamănă cu mine.

DOR
Când am nesimţirea să plec fără ea, evident că îi simt lipsa, dar o las pe mâini bune, aşa că nu îmi fac mari griji. În schimb ea mă întâmpină de fiecare dată la uşă de când aude liftul şi se rostogoleşte pe jos de bucurie când deschid uşa… sau poate ştie că îi aduc ceva bun?

FAVORITE
Toate pisicile au farmecul lor individual, dar sunt nevoit să spun British Shorthair. Nu am nici pisici favorite din cinema. Încă nu a jucat Maya în filme.

INTERNET
Pisicii mele nu prea îi place să fie în centrul atenţiei, aşa că arăt poze cu ea doar la cerere. Nu urmăresc clipuri sau topuri cu pisici, dar am un top cu un singur loc: Maya. Toate filmuleţele cu Maya sunt preferatele mele.

MOMENT
Înainte de culcare când vine în pat pentru ultima tură de torcăială şi flocoşit.

MUZICĂ
Ţinând cont că părăseşte camera la toate tentativele mele muzicale, nu cred că este o mare admiratoare a muzicii mele.

ÎNTREBĂRI

  • De ce nu m-a lăsat să răspund singur la partea mea de interviu?
  • De ce nu i-au plăcut răspunsurile mele intiale şi m-a rugat să le schimb?
  • De ce este geloasă, doar ştie că ea este singură care contează?

DEDICAŢIE MUZICALĂ
The Clash – Should I stay or should I go

De vorbă cu MAYA

Mă numesc Maya şi sunt British Shorthair de rasă pură. În certificat scrie că aş avea culoarea blue, dar sunt gri din cap până în vârful cozii. Off…nici la culori nu va pricepeţi voi oamenilor. Sunt fecioară şi nu doar cu zodia. De vârstă nu comentez, nu e frumos să întrebi domnişoarele de aşa ceva.

VIAŢA ANTERIOARĂ
Sigur am fost tot ceva pufos. Cred că un ursuleţ panda.

PROGRAMUL ZILNIC

Din cauza stăpânului nu pot avea un program ordonat. Dimineaţă, care de obicei înseamnă prânz, încep prin a mă hidrata. Apoi am sesiunea de îngrijire a blăniţei care durează destul de mult din cauza stăpânului care mă cam neglijează cu periatul, nu că mi-ar plăcea prea mult. Imediat după această operaţiune obositoare, iau o pauză scurtă de somn. În restul zilei lucrez la a-mi păstra pufoşenia, mâncând bobiţe şi pliculete la discreţie. Din când în când mă duc să verific dacă stăpânul nu a păţit ceva, apoi îmi continui activităţile feline.

AFECŢIUNEA ŞI INSPIRAŢIA
Nu îmi place să îmi manifest afecţiunea prea des, altfel se învaţă. În schimb am un număr special de tumbe pentru când se întoarce acasă. Deşi nu-mi place să recunosc, nu îmi place să rămân singură în casă… dacă mi se face foame şi se termină mâncarea?

JUCĂRIILE
Sunt cam mare pentru jucării. În sfârşit a înţeles şi omul şi a încetat să îmi mai cumpere.

STĂPÂNUL
Are cam multe defecte. Aş vrea să nu se mai ia de mine când îmi ascut gheruţele de uşi. Are un prost obicei să închidă uşa chiar dacă vede că nu sunt în camera cu el. Mă ia în braţe şi i-am spus că nu îmi place. Când adorm îl mai apucă să facă zgomot cu o jucărie cu corzi… şi îi mai spune şi muzică. Hai să mă opresc aici.
Oricum… Pe lângă faptul că are grijă de mine, îmi place că învaţă repede ce îmi place şi ce nu. Apreciez că îşi da silinţa în tot ce îi cer.

CALITATEA…
Sunt atât de expresivă din priviri încât nici nu trebuie să vorbesc pentru a-mi comunica dorinţele.

ÎMI PLACE

  • Să privesc de sus omuleţii de pe stradă, de la geamul securizat special pentru siguranţă mea.
  • Statutul de unică pisica din apartament.
  • Stăpânul… am auzit variante şi mai rele aşa că mă mulţumesc cu ce am.

NEBUNIILE
Nu consider că fac chestii nebune, doar simpatice pentru omul meu. O singură dată am fugit de acasă, să explorez scara blocului. Aş fi vrut să-i văd faţă când şi-a dat seama că lipsesc. Destul de plictisitoare experienţa pentru mine, bine că nu a durat decât 10 minute.

RELAŢIA CU TELEVIZORUL
Avem televizor, dar singură întrebuinţare e să mă ascund după el. Nici nu ştiu dacă mai funcţionează de când nu a mai fost pornit.

INTERNETUL
Viaţă mea socială e doar offline. O să apar în exclusivitate online cu acest interviu pe blogul tău. (…) Am fost comparată în repetate rânduri de către prietenii omului cu Grumpy Cat.

CADOUL DORIT
Mi-aş dori un set nou de uşi să le stric. Astea sunt deja cam uzate.

SFATUL CEL MAI UTIL
Cum îţi educi stăpânul de mică, aşa îl ai.

MUZICA
Nimic nu se compară cu muzicalitatea suavă produsă de o conservă delicioasă care tocmai se deschide special pentru tine.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.