Motanul CODIȚĂ și omul lui, bloggerița Andra Zaharia

O vedeți mereu entuziastă și conectată digital la lumea asta mare, o citiți pe blog sau o urmăriți pe Twitter, dar poate nu știți că e mereu cu zâmbetul pe buze și din motive pisicare care au un nume sublim: CODIȚĂ.
Pe Andra Zaharia o felicit acum anticipat de ziua ei (va împlini 29 de ani) și-i amintesc de dorul pe care i-l poartă sclava mea, care, în urmă cu vreo 8 ani când a cunoscut-o, nu mă avea pe mine și își bătea joc de toate fetele cu pisici… și iată că acum mă lasă să mă joc aici, online, și mai ales mă încurajează să stau de vorbă cu alte pisici minunate și oamenii lor fantastici. Sunt foarte fericită că pot să vă arăt acum poze cu Codiță, un superb motan de 3 ani cu care am ceva în comun: uitatul pe geam cât e ziua de lungă… Descoperiți povestea de iubire felină dintre Andra și Codiță, poate vă inspiră.

Andra are 28 de ani (în curând 29), e bucureșteancă de 10 ani și focșăneancă de 28.

Se știe CAT PERSON dintotdeauna. Am iubit și-o să iubesc pisicile cât o să trăiesc (și probabil și după). Pentru mine, felinele sunt fascinante, indiferent de rasă, culoare, mărime sau vârstă. Fiecare dintre ele are ceva special, însă la fel de haioase sunt și obiceiurile comune pe care le au toate.

codiță 4 poze

ANDRA DESPRE CODIȚĂ 

Mi-am dorit dintotdeauna o pisică a mea, însă părinții nu mi-au dat voie să țin una în casă. Așa că, în clipa în care am avut destul spațiu, l-am adus acasă pe Codiță. S-a întâmplat ca pisica alor mei să facă pui exact în acea perioadă, iar Codiță era cel mai mic dintre cei 5 frați. Ba chiar avea și codița ruptă din naștere, presupun noi din cauză că a fost aglomerație mare în burtică. Așa că l-am adus acasă după 2 luni de stat cu mama lui și de-atunci au trecut aproape 3 ani minunați.

DE UNDE VINE NUMELE

Nu mai știu dacă am fost eu sau iubitul meu, dar numele a venit de la sine. Codița lui Codiță e scurtă (mai puțin de jumătate dintr-o coadă normală de pisică) și ruptă în două locuri. Cum spuneam, așa l-a făcut mama lui, dar noi îl iubim din toată inima. It’s his thing.

DEBUT PISICAR

Codiță e my one and only, dar am mai crescut un motan la bunici, pe care-l chema Miți. Din păcate, îl vedeam rar, doar în weekend-uri și în vacanțe, iar eu eram prea mică să-i conving pe ai mei să-l luăm acasă (aveam vreo 6-7 ani).

PISICA ȘI ATACUL LA IMAGINE

A iubi un suflet necuvântător nu poate avea niciodată conotații negative. Not in my book.

LUCRU FAVORIT

Că ne-nțelegem din priviri și din tonul vocii, că are răbdare să stea să-l pup și să-l mângâi când n-are chef (adică mereu) și ca e el, așa cum e.

MOMENT FAVORIT

Când ne uităm la ceva (serial, film etc.) și vine și se așază tacticos lângă mine. E unul dintre momentele de tandrețe supremă, când mă lasă să-l mângâi în voie. Când se simte extra răsfățaț se întinde lângă mine, cu spatele lipit de piciorul meu. Mă topesc de fiecare dată…

DEPENDENȚA FELINĂ

Pe o scară de la 1 la 100, cred că sunt la 101. 🙂 Când plecăm de acasă și nu-l luăm cu noi, mi-e un dor teribil de el. Din fericire, prietenii noștri buni știu asta, așa că primim update-uri constante, sub formă de poze și clipuri.

Codiță n-aș spune că e dependent de noi, însă ne simte lipsa când plecăm mai mult de o noapte. Iubirea, dar mai ales nevoia, se manifestă mai abitir dimineața, până primește conserva de pește sau pui, pe care apoi o mănâncă tacticos.

ATENȚIE

Ne ocupăm în mod egal. Eu, fiind mai matinală, mă ocup de mâncare, iar iubitul de curățatul litierei, fiindcă se trezește mai târziu. Avem un sistem care funcționează, iar Codiță primește iubire necondiționată și tot ce are nevoie în fiecare zi.

COSTUL UNEI VIEȚI FELINE

Codiță e singur la părinți, așa că are pare de tot răsfățul posibil. Ne costă cam 200 lei/lună totul, dar banii se duc mai degrabă pe hrană și nisip, fiindcă de jucării nu prea-i pasă. Preferă hârtia mototolită, șireturile și picioarele noastre. 🙂

RASE FAVORITE

Sunt câteva care mi se pare haioase foc, precum Munchkin și Snowshoe, însă, rasa nu e un criteriu pentru mine. Tot ce contează e ca o pisică să fie sănătoasă, iubită și îngrijită. Atunci e cea mai frumoasă!

PISICA FAVORITĂ of all times?

Pisicile aristocrate vor rămâne cele mai simpatice, iar Chloe, din The Secret Life of Pets, și-a câștigat recent un loc inima mea și pe masa din bucătărie (unde stă cuminte, sub formă de pluș).

POZE

Dacă ar fi să pun toate pozele pe care i le fac lui Codiță, l-aș pune pe Zuckerberg la cheltuială cu hosting-ul. Așa că mă abțin. 🙂 Cele mai multe poze cu domnul Codiță le veți găsi pe contul meu de Instagram. De când pot face switch între conturi pe Instagram, am început să postez mai des și pe contul lui, așa că acolo o sa fie rost de pufoșeală maximă!

codiță sexy

TOP PISICAR ONLINE

Tot pe Instagram urmăresc cele mai multe conturi, iar printre preferatele mele se numără:

Smoothie the Cat 

Hamilton the hipster cat 

LIL, LUGI & CO

 Cats of Instagram  

Și mai e Grupul Pisicarilor de pe Facebook, unde suntem cu toții crazy cat people și nu e nimeni care să ne judece. 🙂

VIDEO FAVORIT

For ever and ever:

REÎNCARNARE

Cu siguranță a lui Sherlock Holmes! Da, m-am gândit la asta, fiindcă deseori are stări contemplative, iar alteori e-n stare să se urce pe pereți. Plus că mustața îl dă de gol.

MELODIA RELAȚIEI VOASTRE 

Lui Codiță îi place muzica electronică, așa că piesa asta e perfectă:

 

 3 ÎNTREBĂRI FELINE FĂRĂ RĂSPUNS 

  • Ce ne-ar spune dacă ar putea vorbi?
  • La ce se gândesc când ne privesc dormind?
  • De ce încep să alerge prin casă din senin?

14800204_10210958524308172_564868576_o

DE VORBĂ CU CODIȚĂ

NUME, RASĂ, ZODIE, VÂRSTĂ, STRĂMOȘI

Mă cheamă Codiță, sunt berbec și am 2 ani și jumătate. Părinții mei sunt frați (ups) sau așa mi s-a spus (insert Game of Thronesc joke here) și zice-se că am o coastă de birmanez. Pufoșenia mă trădează.

PROGRAMUL ZILNIC

6:30 Săpat în litieră, timp de minim 5-10 minute.

6:45 Trezit oamenii prin mângâieri repetate de mâna care mă hrănește. Când văd că nu funcționează, trec la mușcături de degetele de la picioare. Când nici asta nu funcționează, încep să mârâi.

7:00 Salivat în timp ce mi-e desfăcută conserva, schimbată apa și umplut bolul cu crănțănele.

7:02 Iau micul dejun.

7:10 Mă ling pe bot.

7:15 Încă mă ling pe bot.

7:20 Mă ling pe bot în timp ce verific starea vremii de la geam.

8:30 Oamenii pleacă la muncă, așa că e timpul pentru somn.

18:30 Oamenii se întorc de la muncă, așa că e timpul pentru mângăiat pe burtă și băut apă din toate locurile accesibile, mai puțin din bolul meu. Asta deși abia fusese schimbată.

Restul serii mi-o petrec alergând prin casă, scrutând zarea prin geamul închis sau deschis (e locul meu preferat), stând la TV cu oamenii mei. Mi se fac poze, sunt lăudat și adesea pupat fără voia mea (câh!).

Pe la miezul nopții mergem toți la somn, dar nu înainte să mă joc cu picioarele oamenilor care se plimbă pe sub pilotă. (Ei cred că nu mi-am dat seama, dar știu de mult ca nu sunt șoricei ascunși dedesubt.)

RELAȚIE CU TELEVIZORUL

M-am uitat o dată la un meci, dar dupa ce-am prins mingea mai des decât portarul, am renunțat la TV.

NEBUNIE

Obişnuiam ascund într-un sertar, iar oamenii căutau prin toată casă minute în şir. Le-a luat câteva luni se prindă cum intrăm în sertar fără -l deschid.

ÎNDUIOȘARE ȘI IMPRESIONARE

Oamenii mei se emoţionează repede când ridic năsucul şi horcăi (eu nu torc, eu fac un horc-horc adorabil) şi îi văd cum topesc când dorm la picioarele lor. Cred -i inspir cu blanămea mătăsoasă, fiindcă-i văd au grijă destul de mult de-a lor.

codiță curios

JUCĂRII

Sisalul meu e plin de jucării, dar nu dau în vânt după ele. Îmi place alerg după hărţii mototolite, bag în pungi, în fete de perne şi în general în locuri noi. Ştiţi, mă plictisesc repede.
Dar cel mai mult îmi place vorbesc cu păsările şi mi primesc admiratorii la geam.

CUTII

Cutii am, dar temporar, fiindcă satur repede de ele. Am “personalizat”, însă, coşul de rufe cu urme de gheare şi multiple îndoituri. Cred pricep la asta.
Oamenii mei se dau peste cap facă fericit, dar tot nu lasă -i muşc de picioare cât de des mi dori.

SCHIMBĂRI DE EFECTUAT DE CĂTRE STĂPÂNI

Oamenii mei sunt ok. Mi-ar plăcea nu-mi mai închidă uşa la bucătărie şi lase scormonesc mai des în ghivece, dar chiar sunt ok.

ELEMENT UNIC

Mustața, codița și sufletul de filozof.

INTERNAUȚEALĂ

Instagram for the win! AICI sunt.

STYLE ICON, MUZICĂ FAVORITĂ?

Îmi place să-mi modelez propriul drum în viață. Cel mai mult îmi place sunetul de conservă deschisă dimineața.

3 LUCRURI FAVORITE

Doar 3? N-aș putea renunța la mâncarea mea preferată (conserva de ton cu brânză sau pui cu brânză), la somnul dulce și liniștit din timpul zilei și la oamenii mei, care știu cum să aibă grijă de mine.

CADOURI DE CRĂCIUN

O conservă de ton bun-bun fără fund, pe care să o pot mânca fără să mă îngraș.

VIAȚĂ ANTERIOARĂ

Un lord englez.

DORINȚA CEA MAI MARE

Să pot explora cât mai multe și să mă ia oamenii mei cu ei în concediu, fiindcă nu-mi place să stau prea mult fără ei. (Dar să nu le spuneți, că sigur își iau nasul la purtare.)

SFATURI PENTRU PISICI ȘI PISICARI

Dacă nu funcționează nimic, lasă-i să te mângâie pe burtică și vei obține tot ce-ți dorești.

Oameni, voi să stați la mușcat, fiindcă nu se poate să aveți parte de iubire fără măcar un pic de durere.

codita minunat

Codiță drag, să fii fericit și sănătos și să ne jucăm și noi cu Chloe cândva 🙂

p.s. Cred că vreau și eu jucărie din asta asta cum are Andra. Vă salut și fug să miorlăi după ea.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.