George Pefluencer și oamenii lui – Senia Menadi și Vlad Cupșa

Dacă nu l-ați văzut pe George, e momentul să intrați pe pagina lui de Facebook sau pe contul lui de Instagram, să-i dați toate inimioarele din lume. E un Pefluencer în toată spledoarea, adulat de oamenii lui Senia Menadi (Sunshine Senia Music) și Vlad Cupșa (fotograf, co-fondator KOMITI), care-i fac toate poftele și niște poze fantastice. Am fost curioasă să aflu ce face George pe timp de pandemie și cum se descurcă oamenii lui independenți și creativi.
George a întrat în viața lor anul trecut și a devenit marea lor bucurie. În perioada asta ciudată și tristă, în care pandemia de coronavirus ne-a tulburat pe toți, oamenii lui se află în orașe diferite și speră ca după criza asta economică să reușească să se redreseze din punct de vedere financiar, în ciuda tututor greutăților pe care acum le traversează.

PRIETENIE

Senia: De ziua mea anul trecut, am primit de la doi buni prieteni o felicitare pe care
scria „La mulți ani! Avem un cadou pentru tine, dar trebuie să mai crească.”. Eu inițial am crezut că este vorba despre o plantă. Au trecut trei luni, și am primit pufosul. Numele lui din buletin este Yin; are un frate Yang. O sticlă de vin băută cu Vlad la Shift ne-a șoptit că George e un nume mai bun. Știți voi, British Shorthair, English name, UK royalty, deci, îl avem pe King George the 7th.
Acum avem o legătură foarte puternică cu micuțul. Ne cunoaștem comportamentul, nu se întâmplă să stăm în camere diferite. Lucrurile nu au stat așa și la început. Când l-am adus acasă, el s-a băgat sub canapea și eu m-am băgat într-un colț. Vlad, având mai multă experiență cu pisicile, ne-a împrietenit.

Vlad: Momentul în care a sosit George a coincis cu venirea mea la București cu un job. Noaptea fotografiam la festivalul Fall in Love, ziua stăteam cu pisoiul și începeam să îl cunosc. Nu credeam că mă voi atașa așa de tare de motănelul nostru. Aș putea spune că se aseamănă mult cu un copil pentru noi, iar amândoi trecem prin toate emoțiile încercând să avem grijă de el: de la fericire, supărare, mirare, până la momente în care ne ofticăm, enervăm.

IZOLARE

Senia: Pe mine și pe Vlad ne-a prins pandemia în două orașe diferite. Dacă până acum faptul că eu am tabăra în București și el în Cluj nu a fost o problemă pentru că, vorba cântecului, „we’ve got planes and trains and cars”, ordonanța ne-a sufocat mobilitatea. Ecosistemului de acasă îi lipsesc momentele în care amândoi povesteam, râdeam, găteam, ascultam muzică, alergam pisoiul. De lucrat, lucrez la fel. Petrec mai mult timp cu motanul, ceea ce îl bucură și stresează în egală măsură.

Vlad: Iar eu petrec mai mult timp entuziasmându-mă de la distanță de orice face motanul. Lucrez doar proiecte pro-bono. Este bine și rău în același timp…

ÎNGRIJIRE

Senia: Nu am avut probleme cu produsele pentru pisoi în perioada asta… Probabil pentru că m-am asigurat că avem tot ce ne trebuie pentru următoarele două luni de când a început pandemia? Am experimentat mult cu nisipul în prima lună până când am ajuns la Cat’s Best; am cumpărat doi saci când a fost declarată starea de urgență, de frică să nu rămânem fără.
E greu să îți dai seama ce mâncare îi place pisoiului și ce nu, pentru că ar mânca tot; mănâncă și cu ochii. Poftește la ce pregătim noi, dar nu primește. Are pliculețele lui cu lăptic pentru pisici de la Vitakraft, pe care le lipăie satisfăcut după ce a stat cuminte la periat, la manichiură-pedichiură. Încercăm să fim atenți la efectele pe care le are asupra lui mâncarea pe care o primește, dacă nu are gură să ne spună. La micul dejun și la prânz observăm că ronțăie bobițe cu poftă, iar la cină își antrenează instinctele de prădător cu cărniță de pui sau pește. Hrana uscată este Royal Canin
Breed Nutrition pentru British Shorthair, iar hrana umedă este de la Schesir.

Vlad: Eu nu prea particip la partea aceasta, pentru că sunt izolat la Cluj și departe de George. 🙁

VIITOR
Senia: Lumea lui George nu cred că va fi cu mult mai diferită. El va fi în continuare înconjurat de iubire, de muzică și de culori, poate chiar mai mult decât până acum, recunoscători fiindu-i pentru toată susținerea emoțională. Lumea mea și a lui Vlad va arăta, însă, diferit — amândoi suntem într-o industrie care a fost afectată de distanțarea socială. Probabil partea cea mai dificilă pentru noi este că ceea ce facem nu e doar un job într-un domeniu, e o pasiune, poate chiar o menire.
Vlad: George este prea relaxat ca să fie stresat de o pandemie. El va continua să facă ce știe el cel mai bine: să doarmă și să exploreze fiecare colț din apartamentul nostru. Momentan este entuziasmat de flori, chiar zilele trecute a mâncat niște gura-leului. Era tare cute cum molfăia el acolo de zor floarea. Cum a menționat și Senia, lumea mea este pe pauză — tot ce aș fi avut de făcut a fost anulat. Efectiv nu mai am job-uri; este echivalentul unui angajat la a fi fost concediat, fără a ști dacă și când vei mai avea un venit.

DE VORBĂ CU GEORGE

OAMENII
Am învățat mai multe despre decorațiunile interioare. Spre exemplu, ai mei au lucrat destul de mult la o tablă metalică pe care au pus Polaroide cu ei și alte ilustrații simpatice. Mie mi se pare că pozele alea dau mai bine pe parchet, și că magnetul galben are gust de banane.
Treburile oamenilor sunt cam departe de mustățile mele. Nici ai mei nu știu exact ce fac, dar îmi place foaaarte mult să stau să mă uit la ei.

O ZI IDEALĂ
Somn, mult somn; să dorm la soare pe pervaz, să dorm pe gresie la răcoare, să dorm pe păturica aia moale de pe canapea. Primesc doar pliculețele mele preferate. Castroane de ton cu creveți și râuri de cremă de lapte…
Nu mă deranjează nimeni de la dormit. Nimeni! Nu mă trezește random tata pentru că „uite ce față face” sau „tu faci ture la noapte dacă dormi acum”. Nu mă ia mama pe sus să mă strângă în brațe și să mă pupe când are ea chef. Sar, alerg, vânez!

MUZICĂ
Ce noroc am că a plecat Vlad… Când e cu mine, abia pot să dorm la cât de mult mă bombardează cu muzică. Dacă ar fi să aleg o piesă, cred că preferata mea este Move Your Feet de la Junior Senior . Se potrivește perfect atunci când vânez o muscă sau o jucărie.

SOCIALIZARE
Mă găsiți pe Facebook cu pagina „George The Petfluencer” și pe Instagram cu handle-ul @georgethepetfluencer.
Aș da o petrecere cu bobițe din alea bune-bune, la care să îi invit pe Paak and Biggie și pe Smoothie and Milkshake din Amsterdam, pe BenBen CatCat, pe Maple Cat împreună cu surorile Plumpy Cats din Canada, pe Hosico din Rusia. Până când pot face asta, mă mulțumesc să îi urmăresc pe Instagram. Mă inspir și eu de la ei cu ce prostii pot să mai fac…

3 sfaturi pentru oameni și pisici să treacă mai ușor peste criză și orice greutăți
Dormi destul. Nu sări peste mese dacă vrei să ai energie să sari peste probleme. Când cineva îți spune că nu poți să faci ceva, încearcă până când reușești. Orice obiect poate fi o jucărie și orice problemă poate fi rezolvată.

FOLLOW VLAD & SENIA

VLAD CUPȘA – fotograf – Facebook, Instagram
SENIA MENADI – „Sunshine” la Senia Music  – Facebook, Instagram

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.