FOCA, pisica medicului Ana Codreanu de la TriVet

Despre FOCA, pisica obsedată de hrană umedă la pliculeț, am aflat de la prietena mamei, Mihaela, şi am vrut musai să aflu mai multe despre ea. Am stat de vorbă cu Ana Codreanu (40 ani), medic veterinar la cabinetul TriVet din Bucureşti, cabinet pe care l-a deschis în 2004 şi pe care l-a crescut alături de o echipă faină de iubitori de animale. E super pisicară, pe bune, doar e înconjurată de 7 pisici, 2 acasă și 5 la cabinetul veterinar de care se ocupă. Şi trage cu ochiul şi pe net, la flocoşenii ca ELIN the Cat şi Ragdoll Lover.
“Îmi plac animalele de când mă știu și multă vreme nu prea am făcut diferența de afecțiune între pisici și câini, dar Facultatea de Medicină Veterinară m-a adus față în față cu cabinetul unui profesor, unde locuia un motan, de care am prins drag și prin care am început să înțeleg pisicile și să-mi doresc să am și eu una. Că între timp am ajuns să am 7 arată că sunt o pisicară cu acte în regulă.”, spune Ana. În cele ce urmează, o să descoperiţi o poveste de amor sincer şi de super relaţie om-pisică. Parcă şi eu aş vrea să le fac o vizită în persoană 🙂

VIAŢA CU FOCA
Pe Foca au adus-o niște clienți la cabinet, când era doar de-o palmă și au abandonat-o la noi. Abia i se deschiseseră ochii, așa că am hrănit-o cu biberonul. Încă din naștere avea un handicap locomotor, care a făcut-o să se miște într-un mod atipic, dar amuzant, de parcă ar face mișcări de dans contemporan.

Foca este deja de 10 ani la noi în cabinet și are de oferit multă iubire la schimb pe la fel de multă afecțiune din partea noastră. Este una dintre cele mai liniștite pisici cu care am interacționat. Placiditatea ei nu înseamnă și sociabilitate. Cu Foca nu te împrieteneșți ușor, nici că om, nici că felină, ea te acceptă după întâlniri repetate și priviri intense în ochi. Bine, un pliculeț de hrană umedă ar putea scurtă oricând procesul. Foca este modelul nostru de erou, a salvat deja 4 vieți, donand sânge pentru pisicile care se aflau în impas.

Foca, la fel ca și celelalte 4 pisici din cabinet, este o pisica privilegiată pentru că noi suntem la cabinet de la 9 dimineață la 9 seară, așa că ghemotoacele au parte de afecțiune din toate părțile, de la noi, staff-ul cabinetului, cât și de la clienți.

Cel mai mult îmi place că de câțiva ani buni a început să răspundă la numele ei și vine când o strigi. Apoi mai este momentul când scot peria, iar Foca pare să fie în al 9 cer pisicesc, întorcându-se pe toate părțile să o masez cu peria. Iar în clipa când scot pliculetul cu hrană umedă, pe care-l primește din când în când, Foca în toată leneveală ei, devine o pisica entuziastă și agitată.

Întrebări despre pisici la care cauți încă răspuns

  • Dacă tot dorm atât de mult, oare ce visează?
  • Cum reușesc atât de bine să ne manipuleze?

Ce melodie sau film descrie mai bine pisica ta sau relaţia cu ea?

Edvard Grieg: Peer Gynt – Morning Mood

Cum şi în ce ipostază sau proiect ai vrea să te vadă pisica ta, dacă ar putea, să te laude la alte pisici?

De ceva timp încerc să fac proprietarii de pisici și câini să conștientizeze că igienă orală a animalutelor este strâns legată de sănătatea organelor vitale și că a le îngriji dintîi nu este un moft, ci o cale de a le asigura o viață lungă și de calitate. Așa că mi-ar plăcea ca Foca să ducă vorba mai departe despre importanţa prevenției problemelor orale prin acțiuni simple şi controale anuale şi pe partea de stomatologie veterinară.

Dedicaţie muzicală pt pisica ta când e suparată

Fleetwood Mac – Albatross

TOTUL DESPRE FOCA

Mă cheamă Foca, am 10 ani și sunt o tomberoneză veritabilă. Pentru că am un mers greoi și sacadat mi se mai spune și Robocat.

PROGRAMUL ZILEI
Dimineața îmi întâmpin familia printr-o serie de târcoale și mieunat suav. Mă așez pe scaunul de la recepție și aștept primii clienți. Mi-e dat să văd multe surate ce vin cu probleme, încerc să le liniștesc, dar de la distanță și doar prin privire. De-a lungul zilei mă las mângâiată de multe mâini și mă tot mut de pe un scaun pe altul, iar în drum spre ele mă opresc să iau masa și stau la mieunale cu Miţă, Nepotul, Serafina sau Geta (celelalte pisici din cabinet). Pe la 8 deja mă gândesc unde o dorm în noaptea aceea și îmi propun să visez o lume făcută numai și numai din plicutele de mâncare.

PERSONALITATE
Aș putea zice că sunt cumințenia pământului și o salvatoare de vieți și asta mă pune într-o lumina de unicitate.

VIAŢA ANTERIOARĂ
Cred în realități paralele, ca în Rick & Morty dar și călătorii în timp că în serialul Dark și știu sigur că undeva sunt asistentă medicală, în alta bibliotecară și sunt mari șanse să fiu și cățel…

PREFERINŢE AUDIO-VIDEO, INTERNAUŢEALĂ, STYLE ICON

  • Din când în când, mai vin copiii angajaților la cabinet și așa am văzut Garfield și Puss în Boots. La televizor nu mă uit, dar am prins câteva episoade din Rick&Morty pe Netflix și mi-a căzut cu tronc serialul.
  • Miaunesc după Bach Cello Suite No.1 – Prelude.

  • Îmi place Garfield dar și Puss în Boots.

  • Și de ceva vreme mă obsedează jocul de pe telefon Brain it On.

  • Din când în când mai apar pe pagina cabinetului  și când e loc mă pun și pe Instagram
  • Ar fi surorile cu ochi de culori diferite  și gogoașa de Hosico

NEBUNIE
Având în vedere că nu prea pot face mișcări prea ample, chestiile nebune de zi cu zi sunt escaladele pe scaunele din cabinet.

ÎNDUIOŞENIE
De fiecare dată când am donat sânge am simțit că Ana mai are un pic și mă urcă pe un piedestal. A, și firea mea calmă, la pachet cu privirea, ajutată de machiajul meu natural fain, o face pe Ana să se topească.

JUCĂRII ŞI CUTII
Un șoricel cu blană, pe lângă obsesia cu mingiuţele. Eu testez primele cutii pe care le aduc părinții mei în cabinet, și crede-mă, am des câte una nouă. Dar repet, prefer scaunele de birou.

OMUL TĂU
Știu că e perfecționistă și tinde să stea mult asupra unui lucru, până îi iese aproape de ideal. O văd des citind din cartea de farmacologie veterinară și-mi place cum răsar subiecte de dezbatere despre medicamente și cazuri din cabinet. De multe ori mă simt ca la o conferință veterinară internațională.
Știu că sună clișeu, dar îmi place că destinul m-a adus la cabinetul ei veterinar, unde am parte de toată atenția din lume, poate prea multă câteodată, dar nu mă plâng.

3 LUCRURI FAVORITE
Hrana umedă, scaunele de birou și viața la cabinet în general.

MOMENT FAVORIT
Când o văd pe Ana cu peria în mână sau că începe să desfacă plicul cu mâncare.

O DORINŢĂ MARE
O conservă magică care să nu se termine niciodată. Și eventual podeaua să fie dintr-un șir nesfârșit de scaune cu înălțimi și sezuturi diferite, care să fie tot timpul libere să mă pot așeza unde-mi place.

CEA MAI MARE DORINŢĂ
Să nu mai aud cum Ana este întrebată mai tot timpul dacă sunt gravidă. Da, sunt mai corpolentă, dar asta nu înseamnă că urmează să nasc.

SFATURI PENTRU SURATE ŞI OAMENI
Pe suratele feline, mai ales pe cele agitate de fel, le sfătuiesc să învețe să se relaxeze. Privitul la geam poate fi un start pentru a învață să mediteze, lucru care le-ar fi util și la consultații. Zic asta, că tot văd pisici ce vin la cabinet și unele dintre ele, pentru o mică înțepătură, devin fiare sălbatice ce fac concert miaunistic de operă și-și arată colții și ghearele. Înțelegeți dragelor că veniți să vă faceți bine, o injecție înseamnă de fapt o perioadă îndelungată de bine. Mi-ar plăcea că toți stăpânii să-și aducă măcar o dată pe an pisica la control și dacă e nevoie de vreo anestezie să se gândească să le facă și un detartraj cu ocazia asta.

PIESA FAVORITĂ

Ratatat – Drift – că să înțelegi ritmul meu pisicesc.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.