De ce urmărește pisica laserul?

Intuiția ta e bună: știi de ce urmărește pisica laserul, dar ai intrat să te convingi că ai dreptate – adoră să se joace, chiar dacă presupune și sea că nu e decât o luminiță… Jucăriile astea simpatice care implică proiectarea unei raze roșii care-și schimbă rapid direcția și mimează acțiunile unei prăzi mici și ușoare stârnesc instictele vânătorești ale pisicii. Dr. Gary Landsberg, un behaviorist veterinar de la o clinică din Ontario spune că o pisică normală are vreo 8-10 sesuni de urmărire (și ucidere) a prăzii pe zi,  atitudine care se moștenește și e manifestată de pisicile domestice, oricât de leneșe sau de „dresate” spun stăpânii lor că ar fi devenit… O pisică de casă are ocazii limitate de „urmărire, atac și mușcat”, așa că laserele astea sustituie excelent orice țintă.

Atunci când pisicile sunt private de manifestarea instictelor lor naturale, se angajează în acțiuni „distructive” din punctul de vedere al oamenilor –  mușcături, urcat pe perdele sau prin tot felul de locuri înalte de prin casă, explorat dulapuri etc Așa că o jucările laser e un mod super productiv de a oferi unei pisici scena de care nevoie, mai ales ca ținta e la distanță de stăpân (și aici îți amintesc să nu mai îndrepți laserul către tine, mai ales către picioare…).
Desigur, cu moderație. Dacă te joci zilnic o oră cu laserul cu pisica s-ar putea să te trezești că o frustrezi și mai mult că nu poate să prindă fizic prada și să o muște. E important, așadar, ca în timpul jocului sau imediat după să-i faci cunoștință cu jucării în care îți poate înfige dinții, să simtă asta ca o recompensă.

Nu îndrepta laserul către ochii pisicii! Creează disconfort, nimic mai mult, dar… ce ție nu-ți place, pisicii nu-i face!

Și nu uita să te asiguri că locurile către care îndrepți laserul sunt sigure pentru ea, că nu se poate lovi în joacă…

Sursa: vetstreet.com.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.