De ce pisica ta aleargă noaptea în loc să doarmă?

Pisica ta aleargă noaptea? Doarme apoi puțin și când ți-e lumea mai draga îți sare pe piept sa-ți facă masaj sau te mușcă de picioare și miaună după mâncare? Stai liniștit, nu ești nici primul, nici ultimul care se plânge de asta. Dar măcar nu-i da de mâncare sau nu-i da imediat atenția pe care-o cere să-i faci pe plac și să scapi de mieunat. Trebuie să-i înțelegi cumva comportamentul și să tratezi cauza problemei, altfel va face la fel tot timpul și tu nu te vei bucura niciodată de un somn ok decât dacă iei niște somnifere puternice.

MISS YUKI SLEEP

Recunosc, fac la fel. Pentru că sunt pisică, sunt un animal nocturn, vânez noaptea. Chiar dacă sunt o tipă mai cu fițe, vin dintr-o familie de pisici cu nume de prinți și prințese din crescătorii de soi, am tendința asta de-a fi „bufniță”.  Când Pisimare și Pisimic sunt la serviciu, mă cam plictisesc. Alerg și mă joc cam fără chef. mai mult dorm. Ziua mea începe când vin ei acasă. Și după ce primesc de mâncare, am chef să alerg, să vânez, să mî joc, și apoi iar niște mângâieri. Dar Pisimic are treabă și n-are chef de mine fix atunci, iar Pisimare e în toiul unor chestii pe calculator, Warcraft sau ceva de genul… Pe la 10 seara îi văd că iau ceva somnifer din plante și se bagă în pat să se uite la câte un film sau un serial. Mă iau cu ei în pat și stau puțin la iubire și joacă (avem noi o chestie – „pumpi” îi zice, ne jucăm cu degetele), după care ei adorm și eu n-am stare. Am nevoie de atenție, vreau joacă.
Mi-e jenă la început să-i trezesc, așa că întâi alerg, nu miaun ca ultima retardată, dar mă plictisesc repede. Bine că nu mă închid în altă cameră, că ar fi greșit și m-aș răzbuna. Sunt unii care susțin că pisicile are trebui să nu intre în dormitpr. Sper că oamenii mei n-o să-i asculte niciodată…

Ce s-ar putea schimba pentru ca nervii mei să se domolească și oamenii să doarmă mai mult și mai bine:

  1.  Am nevoie de activitate în timpul zilei. Vreau un amărât de sisal măcar. Dar visul meu cel mare este să am multe rafturi sau o scară din pluș pe care să mă urc.
  2. Aș vrea un raft ceva sau o cutiuță la geam – îmi petrec cea mai mare parte din timp speriind mental porumbeii și pescărușii. Dacă i-aș vedea și mai aproape… într-o colivie sau lângă un jgheab cu apă și mâncare aș fi în al nouălea cer.
  3. Uneori mi-e dor de frații mei. Mi-ar plăcea o surioară adoptivă sau niște pisoiași. Mâine o să fiu castrată. Și mă gândesc cu groază că o să îmbătrânesc tristă – dacă oamenii mei o să mă lase zilnic singurică mereu.
  4. Vreau să mă joc în fiecare seară cu laserul. Nu știu pe unde l-am dosit, că nu-l mai găsesc, dar ar putea oamenii ăștia să iau altul, dacă vor să doarmă.
  5. Mi-ar plăcea să am un pat mare și cald în camera lor sau unde vor ei.
  6. Cea mai mult și cel mai mult îmi place să mănânc seara fix înainte de culcare. Mă enervează dacă sunt hrănită dimineața târziu, dar…

Nu renunța la luptă. Până la urmă, dacă te dai peste cap să-ți cunoști mai bine pisica, s-o ajuți să doarmă noaptea în loc să alerge, vei fi mai fericit. Și ea va ști că ai grijă de ea, oricum.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.