Cum să îți înțelegi pisica

Urmărește atent imaginile de mai jos și deslușește cum să îți înțelegi pisica. Învață limbajul corpului la pisici.
Poate n-ai avut răbdare să cauți răspunsuri pe net ori n-ai pus întrebările potrivite. Sau, cine știe, n-ai avut când sau cum să „cataloghezi” toate mișcările cozii sau urechilor pisicii tale. Am stat de vorbă cu specialiști, medici, crescători, am răscolit internetul și am ajuns la aceeași concluzie: pisica ta te urmărește și încearcă să comunice cu tine astfel:

  • își arcuiește spatele apoi vine lângă tine. Are nevoie de mângâierea și de atenția ta. Dacă face asta nervoasă, dintr-o dată, în timpul unei sesiuni de joacă sau când vrei s-o iei în brațe, îți spune de fapt s-o lași în pace;
  • te lingușește, frecându-se de picioarele tale sau strecurându-se printre ele. Adică își marchează teritoriul și îți amintește că ești omul ei, că faceți o echip, că te acceptă și are încredere în tine.Aș zice că e și un mesaj, uneoori, că are nevoie de tine, dar pisica n-ar recunoaște asta cu voce tare. Cel puțin nu Miss Yuki.
  • te „frământă” pe burtă sau… îți face masaj pe tot corpul, în special dimineața. Nu se simte în siguranță sau pur și simplu are nevoie de căldură, afecțiune, grijă (pentru că își amintește de copilărie, când stătea pe burta mamei și torcea, framântându-i burta și stimulând producția de lapte. E felul ei de-ați aminti că e lângă tine, că trebuie să ai grijă de ea (s-o mângâi și, poate s-o și hrănești). Cine știe, poate a visat urât…
  • își ascute ghearele/ zgârie covorul sau canapeaua.  Pur și simplu își marchează teritoriul (în special după curățenie) și te avertizează că ăla e spațiul ei și ea e stăpâna!

Ia încearcă să te uiți atent la felul în care-și miscă felina ta coada și să faci conexiuni simple… Așa te prinzi că atunci când intri pe ușă e bucuroasă, are coada în sus. Dacă ai în brațe altă pisică sau ai o geantă al cărei miros nu îl conoaște, pac e nesigură… Dacă nu e mulțumită de ce i-ai adus sau e nervoasă, deja are coada oblică. Însă, dacă e fericită de atenția pe care o acorzi își mișcă fix ca o sfârlează coada… Câte din cele 12 „poziții” de mai jos îți sunt familiare?

CAT LANGUAGE - coada pisicii

Urmărește graficul de mai jos de sus în jos și de la stânga la dreapta pentru a-ți verifica bănuielile… da, dacă pisica ta are pupilele dilatate și urechile pe spate e moartă de frică!

CAT LANGUAGE - ce indica urechile pisicii

Cea mai fericită e atunci când e băgată în seamă, hrănită și iubită:)

limbaj corporal pisica

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.