Cum să îngrijești o pisică, deși ești alergic

Poți să îngrijești o pisică, deși ești alergic. I s-a întâmplat și stăpânei mele, li se întâmplă multor iubitori de pisici din lumea asta. De la strănut, ochi roșii și nas înfundat, bubițe dubioase pe tot corpul… până la atacuri astmatice și șoc anafilactic, alergiile se manifestă cum au ele chef, n-au cauze clare și generează o mulțime de frustrări. Ce pisică îți dă mai puțină bătaie de cap? Specialiștii spun că nu există practic pisici non-alergenice, dar siberienele de exemplu produc mai puțină Fel d 1, proteina responsabilă pentru alergii în peste 60% din cazuri, care se gasește în saliva pisicii, grăsime apărului, fecale și urină.  Despre Sphinx și Cornish Rex se spune că-s mai puțin alergene doar pentru că n-au blană, nu pentru că ar avea mai puține proteine care cauzează alergii oamenilor.

Ce poți face dacă ești alergic și vrei să locuiești cu o pisică:

1. Mergi la un alergolog și la un homeopat. Muștă lume și-a ținut alergiile în frâu cu un tratament potrivit, și mai mulți oameni s-au vindecat prin homeopatie – daca tratamentele de 6 luni au fost prescrise și ținute corect.

2. Nu lăsa pisica să doarmă sau să se spele în pat, mai ales pe perna, ceașaful sau pătura ta. Își lasă blană și salivă, care îți întrețin alergiile, în contact cu pielea sau căile tale respiratorii…

3. Spală-i des pătura sau cearșaful din patuțul ei sau din locul unde doarme (nu-ți lăsa pisica pe jos ca pe-o străină totuși…)

4. Aspiră des covoarele și ia-le din calea ei la joacă, pe cât posibil. Pentru aspirator, ideal e un filtru HEPA. Când aspiri pune-ți o mască chiurgicală și ochelari de înot. Noi n-avem decât un covoraș îm sufragerie și două mici în dormitpor, pline de blană le fac în 3 zile. Spală perdelele și draperiile lunar, că alergenii se cuibăresc imediat în ele. La jaluzele e mai simplu, trebuie doar să le ștergi mereu de praf.

5. Asigură-te că ai aer filtrat. Aerisește des, folosește programul de filtrare al aparatului de aer condiționat, înlocuiește lunar filtrele acestuia.

6. Periază-ți mai des pisica pentru a mai reduce alergenii.

7. Curăță zilnic litiera pisicii (pe care te asiguri că ai pus-o într-un loc bine ventilat) și spal-o o dată pe săptămână.

LOVE LOVE LOVE

miss yuki pe jos

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.