Cum pregătești pisica pentru întâlnirea cu un copil

Cum pregătești pisica pentru întâlnirea cu un copil? E important să urmezi câțiva pași simpli pentru a avea parte de armonie când pisica întâlnește pentru prima dată un copil – mai ales dacă-i al tău, adică va sta în casă o viață de cum încolo alături de el. Pisicile sunt prietenoase, dar trebuie și ele pregătite pentru această schimbare.

Ce poți face pentru a te asigura că pisica ta nu va avea probleme de adaptare:

1. Obișnuiește-o cu plânsul și râsul de copil, cu gânguritul și alte sunete de care e în stare un bebeluș. Sunt o mulțime de clipuri pe net care te ajută să faci asta. De câteva ori pe zi încearcă 5 minute de „terapie” 🙂 să vezi cum reacționează pisica și cum se obișnuiește. Dar fă asta cu cel puțin 3 luni înainte de venirea pe lume a copilului.

2. Joacă-te mai mult și cât mai diferit cu pisica.

3. Asigură-te că miroase toate cosmeticele pe care le folosești pentru îngrijirea copilului și se obișnuiește cu ele, precum și cu păturica sau câteva hăinuțe. Lasă pisica în camera copilului să se obișnuiască cu spațiul și lucurile de acolo.

Va deveni o pisică grijulie 🙂

4. Amenajează câteva zone unde copilul nu poate ajunge. Ia-i un ansambu de joacă ai înalt, blochează accesul copilului la o zonă din casă unde stă doar pisica, gândește-te la o soluție!

5. Fii mereu alături de copil și pisică – și mai ales ales între ei la început, să le faci cunoștință, să-i împrietenești, să-i asiguri de dragoste, atenție și protecție. Încurajează pisica să-i miroasă piciorușele, să fie atentă la copil. Nu lăsa niciodată bebelușul nesupravegheat!

Te așteaptă momente faine:

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.