CONCURS: Câștigă o invitație la Minimest 2016!!!

Dragi pisicari cinefili, v-am pregătit un concurs simpatic: vă trimit la Minimest, secțiunea dedicată copiilor din cadrul Festivalului de Film de Animație Anim’est (7-16 octombrie 2016)! Am două invitații generale ce oferă acces la proiecțiile din programul Minimest și la atelierele de creație din pauze, unde copiii vor socializa și vor construi personaje cu tematica din anul acesta! Pentru că în programul Anim’est și mai ales al Minimest 2016 se strecoară pisicile (le-ați văzut pe afișe, o să le vedeți pe ecrane în filme scurte și lungmetraje), sunt atât de fericită și vreau să mergeți în număr cât mai mare la festival. Vă invit să-mi lăsați într-un comentariu aici sau pe pagina mea de Facebook câteva vorbe (și poze, linkuri la poze sau filmulețe) în care să-mi arătați de ce pisica voastră merită să fie vedetă de film. Sunt curioasă ce personaje ar fi pisicile voastre, în ce tip de film ar juca sau cu ce personaje credeți că seamănă. 
Pe 5 octombrie la ora 10.00 voi desemna câștigătorii, prin tragere la sorți (filmată, desigur) cu bilețele!

***

Programul special Minimest încurajează interesul copiilor pentru animație, invitându-i să vizioneze cele mai bune filme recente și să participe la o serie de ateliere și activități interactive cu specialiști ai industriei. Anul acesta, timp de 6 zile, în cele două weekenduri ale festivalului, cei mici sunt așteptați la Cinema Pro și Cinema Elvire Popesco (7 – 9 octombrie) și la Cinemateca Eforie (14 – 16 octombrie), cu o selecție de animații menite să le întâmpine pofta de povești și de distracție.

CE VEDEȚI LA MINIMEST:

  • 20 de scurtmetraje pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani, selectate în competiția pentru trofeul Minimest, jurizată tot de cei mici.
  • 3 lungmetraje de animație, proiectate în premieră în România: Ted Sieger’s Molly Monster – The Movie (r. Ted Sieger, Michael Ekbladh, Matthias Bruhn, 2016), nominalizat la premiul Ursul de Cristal pentru Cel mai bun film (Generation Kplus), la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, despre „monstruța” Molly, care se pregătește de sosirea pe lume a surorii ei mai mici, Trenk, the Little Knight (r. Anthony Power), lansat, în 2015, de producătorii serialului Vrăjitoarea Lilly – o poveste emoționantă petrecută în Evul Mediu, despre un băiețel care se transformă din țăran dependent, într-un cavaler curajos, și Raven the Little Rascal – the Big Race (r. Sandor Jesse, Ute von Münchow-Pohl), a doua parte a aventurilor corbului poznaș cu o șosetă dungată.
  • 4 scurtmetraje grupate sub titlulGruffalo şi prietenii lui”, ecranizări ale celebrelor cărți scrise de Julia Donaldson și ilustrate de Axel Scheffler.

Găsiți programul aici.

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

2 Responses

  1. Miss Yuki says:

    Vă aștept cu drag 🙂

  2. Cristina says:

    Toate pisicile cu care m-am jucat ar fi meritat sa fie vedete de cinema. Am dat peste dive cu gusturi simandicoase la hrana, muzica si filme, niste aristocrate din priviri si mers, chiar daca n-aveau vreo mostenire genetica princiara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.