Ce fructe și legume pot mânca pisicile

Ce fructe și legume pot mânca pisicile fără să le fie rău sau să le punem sănătatea în pericol? Toți ar trebui să știți lucrurile astea dacă aveți pisici acasă, pe bune! Noi, pisicile, n-avem chef să mâncăm legume și fructe decât dacă voi oamenii ne faceți poftă. Nu ne interesează, le încercăm din curiozitate. Probabil că ni s-au transmis genetic informații care ne avertizează că dacă mâncăm ierburi dubioase, coajă de copac sau diverse semințe nu o să ne fie prea bine, dar voi n-aveți de unde să știți asta. Veterinarii avertizează de obicei oamenii că pisicile nu au voie să mănânce  în stare proaspătă mere, caise, cireșe, piersici, prune sau avocado, varză, mazăre, brocoli, conopidă, citrice, cartofi, struguri, suturoi, pentru că semințele, sâmburii sau substanțele din coajă sau pulpă le pot cauza alergii, le pot strica la stomac, pot produce intoxicații sau pur și simplu vor fi eliminate întregi din cauză că nu pot fi metabolizate. Dar există fructe și legume dintre acestea care chiar ar trebui incluse cumva în dieta pisicilor, pentru a ajuta la vitaminizare – măr, brocoli, varză de Bruxelles, varză albă, dar în cantități mici – precum și altele care completează lista unei diete sănătoase 🙂
E vorba de cele care nu au pereții celulari numai din celuloză (pe care aparatul digestiv al pisicilor n-o poate descompune).

CE FRUCTE ȘI LEGUME POATE MÂNCA O PISICĂ

Afinele și murele au antioxidanti, vitamine și minerale care ajută la menținerea  protejeaza inima și sunt adevărate antiseptice digestive. 3-4 afine sau mure sunt suficiente pentru o pisică adultă.

06030-Cat-among-autumn-berries

Bananele sunt bogate-n sodiu, potasiu și vitamina C, dar se oferă în poții mici și au rol antidiareic.

pisica si banana

Căpșunele au anumite substanțe care ajută la îmbunătățirea sănătății orale, dar nu-s bune în cantități mari pentru că au mult zahăr!

pisica si capsunele

Dovleceii și castraveții au fibre și reglează tranzitul intestinal și pot face minuni în caz de diaree, sub formă de piure, desigur. Se servesc pisicii în porții mici (maxim 2 înghițituri) fără semințe!!!
AȘA NU!
pisi si castravete

Merele au ibre, potasiu, fitonutrienți, dar pisica nu are voie să mănânce semințe sau miez! Mai mult de o felie de măr, ocazional, n-aveți de ce să-i dați!

PISICI SI MERE

Morcovii au vitaminele A, B, C, D, E si K, riboflavina, niacina, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, magneziu, mangan, sulf, zinc și iod, gătiți sau mărunțiți pot ajuta pisica să roadă, să aibă o imunitate mai bună, o digestie sănătoasă. Ajută și la funcționarea glandelor endocrine. O porție de morcov fiert sau făcut la abur (adică fix cât poate înghiți pisica de maxim 3 ori) e ok o dată pe săptămână.

pisica si morcovul

Pepenele roșu are licopen, vitaminele A, C, B6 si tiamină și ajută la hidtratare 🙂

pisica si pepenele

Roșiile fierte sau sucul de roșii nesărat și neîndulcit poate completa oricând hrana umedă sau uscată, dar nu pot înlocui o masă! Nu dați pisicii roșie cu tot cu partea aceea verde care-i otrăvitoare. Roșiile sunt bogate în vitamilele C și A și conțin licopen, substanță anticancerigenă.

pisica si rosia

Spanacul are vitamina A, B6 si K, fibre, calciu, potasiu și acid oxalic. Tocați mărunt și dați pisicii doar porții super mici.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Acum că ne-am documentat, să ne și distrăm puțin urmărind pisici la masă 🙂

***
PISICA ȘI PEPENELE VARIANTA 1

Um gato saudável!Biologia com o Prof. Jubilutwww.biologiatotal.com.br

Posted by Biologia com o Prof. Jubilut on Wednesday, 17 September 2014

***
PISICA ȘI PEPENELE VARIANTA 2

***
PISICA ȘI CIREȘELE

***
PISICA ȘI BANANA

***
PISICA ȘI… MAI ALES CITRICELE

***
PISICA ȘI MERELE

***
PISICA ȘI LEGUMELE

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.