Cât trebuie să mănânce o pisică?

Hrana pisicii este extrem de importantă. Întreabă medicul veterinar: cât trebuie să mănânce o pisică să fie sănătoasă? Pisica ta are tot ce-i trebuie? Dacă o îmbuibi cu mâncare gătită nu e bine, dacă o înfometezi pentru că ți se pare că e prea grasă nu-i ok, iar dacă-i dai doar boabe și un plic cu mâncare umedă la două săptămâni, e aproape la fel de trist. Pentru că asta înseamnă că nu te interesează cu adevărat sănătatea pisicii tale.

Pisica trăiește mai mult și e mai fericită dacă e hrănită cum și cât trebuie. Obezitatea e una dintre cele mai răspândite probleme în rândul felinelor domestice. Din cauza obezității, pisica poate dezvolta tot felul de complicații: diabet, boli de inimă, boli de rinichi, cistită, astm, artrită.

Pentru a preîntâmpina sau trata obezitatea la pisici e importantă dieta, precum și mișcarea. Dacă pisica este extrem de energică, n-are nevoie de mâncare slabă caloric, ci de supravegherea porțiilor, dar o pisică super leneșă trebuie să țină regim și să se joace mai mult (cu ajutorul stăpânilor, desigur).

Cum motivezi o pisică să facă exerciții? Fă-i jucării noi (foșnitoare) și stimuleaz-o constant să alerge după ele, cumpără-i un complex de joacă, alearg-o, ajut-o să vâneze sau… plimb-o în lesă (n-ar trebui să te aștepți la prea mari rezultate în felul ăsta, dar te distrezi…)

Important e să urmezi sfatul medicului. El îți cântărește pisica, îți spune ce probleme are (dacă are), și, în functie de datele pe care i le oferi (legate de programul și cantatitatea de hrană și de nivelul de activitate observat) îți oferă recomandări. mai departe, e treaba ta să-ți supraveghezi pisica. Vrei să ai o super pisi? Dacă medicul îți spune că la 3.5 kilograme, 10 luni, alergări ușoare 30-50 min/ zi și 40 min/ noapte, e important să-i oferi doar 2 mese fixe pe zi cu 20-30 g hrană uscată si 30 g hrană moale seara/ la nevoie, vezi și tu cum te descurci și cum se comportă pisica. Dacă tu trebuie să-i dai mâncare pentru pui și cumperi mâncare pentru adulți n-o să ai prea mare succes. La fel dacă faci rabat de la calitate și îți obligi pisica să mânânce un anume fel de mâncare umedă doar pentru că e mai ieftin, fără să fii atent dacă-i place sau îi face bine.

Cel mai important lucru e să renuți, însă, la cel mai prost obicei – MÂNCARE LA DISCREȚIE. Nu cred că tu ai o troacă plină din care mănânci de dimineață până seara… Așa că nu-ți obliga nici pisica să mănânce ca sparta sau să mănânce seara mâncarea pe care-a ignorat-o dimineață și s-a uscat. LOVE THY CAT, HUMAN. Adică ai grijă de ea!

LMA

 

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

4 Responses

 1. Dora says:

  pisica mea are 5 kg si mananca 400 g Pate pentru pisici impartit in patru mese plus o mana de crochete la fiecare masa

  • Miss Yuki says:

   wow, pare destul de mult. Teoretic, undeva la max 120 g pe zi de boabe in 3 mese si un plic pe saptamana ar fi sufiecient…

 2. Anonymous says:

  Eu o sămi iau un pisoi dritish short hair cu ochii aldaştri.

 3. Anonymous says:

  vand pisica british shorthair silver fetita 3 luni .detalii la telefon 0773854103

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.