Piesa zilei: David Bowie – Cat People

sursa foto: morefm.co.nz

“Cat People (Putting Out Fire)” e piesa mea favorită de săptămâna asta – şi am ascultat cel puţin 100 de cântece, în special pisiceşti, de când stau pe lângă Pisimare şi Pisimic. Îmi place pentru că dă Pisimic din cap pe ea şi vorbeste agitată de un film, Cat People. Cică datează de prin 1982 (remake erotic al filmului horror cu acelaşi nume din 1942, despre o tipă virgină şi orfană care, într-o vizită la New Orleans, descoperă că provine dintr-o rasă de feline umane ce se poate transforma într-o bestie când e super excitată şi trebuie să ucidă pentru a-şi recâstiga forma umană – asta dacă se împerechează cu cineva din acelaşi soi), regizat de Paul Schrader, un tip care l-a rugat pe producătorul Giorgio Moroder – nume cunoscut nu doar pentru contribuţia la cel mai recent album de studio Daft Punk, ci parte a istoriei oscarizante cu 3 premii wow, Best Original Score pentru Midnight Express (1978); Best Song pentru “Flashdance…What a Feeling” din Flashdance (1983) şi Best Song pentru “Take My Breath Away” din Top Gun (1986)  – , să scrie muzică şi pe domnul Bowie să se ocupe de versuri.

Coloana sonoră a filmului a rupt, iar piesa lui Bowie a fost mega hit, în special prin Noua Zeelandă, Suedia şi Norvegia. Pentru că i-a placut piesa şi a vrut să facă totuşi ceva şi mai bun din ea, David Bowie a reînregistrat-o în 1983 şi a pus-o pe albumul Let’s Dance.

La generaţia asta tânără pe care mi-o arată Pisimare în poze la Universitate şi pe care am văzut-o de pe balcon după tratamentul anti-paraziţi, prinde sigur un alt indiciu: Inglorious Basterds, un film de Quentin Tarantino (de care Pisimic spune că e awesome).

Tuturor vă dedic şi o super pisi foto, cu Nasstasja Kinski tânără şi fierbinte,  să vă fac să cautaţi filmul şi să va erotizaţi în stil felin…

nastassja kinski in cat people

nastassja kinski in cat people

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.