The Cat Empire la Bucuresti

Concertul The Cat Empire se va desfasura la Arenele Romane
Concertul trupei australiene The Cat Empire, anuntat initial pentru prima zi a festivalului B’ESTFEST Summer Camp, se va desfasura la Arenele Romane, data ramanand neschimbata, respectiv 31 iulie.

Show-ul trupei australiene de ska-jazz confirmat pentru vara aceasta la Bucuresti in cadrul B’ESTFEST Summer Camp, se va desfasura la Arenele Romane. Biletele sunt disponibile la doua categorii de pret, respectiv 80 si 130 de leiabonamentele achizitionate pentru festivalul B’ESTFEST Summer Camp pastrandu-si valabilitatea si pentru acest eveniment, fiind insa necesara preschimbarea lor in bilete. Pentru acest lucru, posesorii abonamentelor pot contacta direct membrii echipei Myticket.ro la numerele de telefon 0722 704 191 / 0720 245 383, sau la adresa de email office@myticket.ro.

The Cat Empire este una dintre cele mai efervescente trupe live ale ultimilor ani, show-urile sale fiind extrem de apreciate. Cu sase muzicieni la voce, percutie, trompeta, bas, clape si turntables, concertele The Cat Empire sunt o explozie de energie in care ritmurile de jazz, funk, rock se imbina perfect cu influente latino, reggae, ska sau dub. Muzica lor nu este doar un cocktail de sonoritati vibrante, ci si un manifest cultural fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice, fiind promotorul unei vieti simple, lipsite de griji, eliberata de presiunea consumerismului ce caracterizeaza timpurile in care traim.

Pai cum sa nu te bucuri daca esti pisica, iubitor de pisici sau… om normal de muzica ascultatoriu? Sunt bestiali oamenii astia! Ma super pisesc pe ritmurile lor… miau si purrr…

<<The Cat Empire a luat fiinta in Australia, in anul 1999, fiind formata in prezent din Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompeta si vocal), Will Hull-Brown (tobe) si Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie). Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului si consumerismului, intoleranta si razboi si, totodata, promovarea diversitatii culturale si a unei vieti simple, lipsite de griji.

Dupa o serie de aparitii in cadrul unor festivaluri celebre, cum ar fi Melbourne Festival si Edinburgh Festival, australienii au debutat in 2001, cu albumul “The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, “Two Shoes” (2005), a intrat direct pe pozitia 1 in clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix “nemaipomenit si istet” intre alt-rock, hip-hop, reggae, ska si latin jazz. La sfarsitul anului 2005, “Two Shoes” obtinuse primul disc de platina, in timp ce “The Cat Empire” avea deja doua. In urmatorii ani, trupa a mai lansat alte doua albume,  “Cities: The Cat Empire Project” (2006) si “So Many Nights” (2007), trecandu-si totodata in CV premiul pentru Cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America si Europa, precum si o aparitie in cadrul celebrului festival Glastonbury. Albumul “Cinema” a fost lansat in iunie 2010 si a marcat o noua etapa in evolutia trupei. Daca pana la acel moment The Cat Empire a experimentat cu orice stil la indemana, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, “Cinema” a adus trupei o noua voce, unica si personala, oferita de suma tuturor experientelor si experimentelor muzicale de pana la acel moment. “Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat in anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice in care improvizatia este la ordinea zilei, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte si aparitii in line-up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival. Anul acesta The Cat Empire se va afla pentru prima data in Bucuresti, in cadrul B’ESTFEST Summer Camp.

Abonamentele pentru prima editie a festivalului ce se va desfasura la Palatul Mogosoaia sunt deja disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu sau casa de bilete a Salii Palatului, putand fi achizitionate incepand de astazi la pretul nou de 189 de lei. Pretul vechi de 159 de lei se pastreaza doar in cadrul unei promotii speciale pentru luna indragostitilor, ce se va desfasoara in perioada 14-24 februarie, pentru comenzile de doua bilete plasate online.>>

The Cat Empire

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.