3 lucruri de știut când îți lași pisica acasă

După ce-am trecut prin „experiența TIFF” adică am stat fără părinți aproape 12 zile (pentru că ei s-au dus la FESTIVAL), trebuie neapărat să spun „3 lucruri de știut când îți lași pisica acasă”, chiar dacă am stat și le-am rumegat până n-a mai rămas nimic din ideile mele, pentru că acum sunt prea ocupată să profit de timpul petrecut cu Oamenii mei.

yuki in cutiuta

1. Lasă pisica acasă cu cineva care iubește pisicile (și are pisici). Nu-ți trimite pisica în deplasare (decât dacă ai tu super bani de o pensiune wow și awesome, ceea ce nu prea cred să fie cazul dacă ești din România), ci încredințează custodia pisicii unei bine pricepute care să vină zilnic pentru o oră de companie, care să fie atentă la curățenie, hrană și joacă. Eu am avut parte de un noroc fantastic. Bona mea, Roxana Bursuc, a fost o zana bună! Pe lângă faptul că are pisici acasă și stie cum stă treaba, are răbdare cu pisicile altora. Eu nu-s vreo fițoasă, dar sunt destul de mofturoasă. N-am mai fost lăsată singură așa de capul meu (de) multă vreme și niciodată pentru așa zile multe și lungi. Am făcut cunoștință cu ea înainte, ne-am obișnuit una cu alta și m-am prins eu că nu trebuie să mă panichez, ai mei pleacă, dar o să am tovarăș de joacă și furnizor bun de hrană. Sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au vizitat și au avut grijă de mine (mai ales Cristinei, căreia i-am dat de furcă atunci când eram mai mititică, anul trecut prin octombrie), dar vă zic, m-am simțit cel mai bine lângă cineva care-a avut timp de mine! Am citit, ne-am conversat, am alergat, am făcut până și un puzzle împreună!

puzzle

2. Curăță bine de tot litiera, pune nisip nou și fresh, lasă o pungă mare de nisip la vederea și dispoziția bonei, plus indicații clare legate de obiceiurile de curățare ale pisicii. Lumea zice că unei pisici nu-i trebuie mai puțin de 2 zile să umple o litieră și nu-i nevoie să stai de capul ei pentru asta, dar dacă aveți o pisică emotivă ca mine s-ar putea să aveți surprize. Eu m-am descurcat bine cu Silicat-ul, ceea ce vă doresc și vouă 🙂

Da, asta e privirea mea mulțumită 🙂

yuki stare naturala

3. Fă o schemă de hrană și lasă-i pisicii mâncarea potrivită, în dozele potrivite, plus bani de buzunar 🙂
Teoretic ar trebui să slăbesc și să mănânc maxim 30 de grame de boabe și 30 de grame de mâncare uscată. Dar de când au apărut terinele în viața mea, treaba e mai complicată. Am avut o cutie de boabe, un pahar gradat pentru măsurătoarea zilnică și indicații de masă pentru terine. În cele din urmă am mâncat o dată pe zi cu Roxana și am mai ciugulit tot ce-am avut la dispoziție, am avut apă proaspătă zilnic. Dacă mi-ar fi trebuit mai mult, aș fi primit, dar Roxana a lasat banii de buzunar pe masă ca să-mi iau jucărie pentru că am fost cuminte și cumpătată. Am avut și câteva treat-uri, pe care le-am primit răsplată pentru giumbușlucuri, nu mită pentru amor 🙂

Am avut jucării, coli și staniol în formă de biluțe, două mingi de cauciuc și așa mi-am alungat plictiseala în lipsa ei și a părinților.

Dar prima mea jucărie serioasă a fost cea primtă la întoarcerea sclavilor mei umani, colecția de AperiTIFF – noul meu ziar preferat, pentru că acolo scriu fanii mei Cristi Mărculescu, Cătălin Mesaru și Anca Grădinariu!

yuki si tiff

Cred să se subînțelege faptul că dacă ai nelămuriri și panici trebuie să-ți suni veterinarul, să ceri sfaturi bune și să le urmezi întocmai. Iar înainte de-a pleca de-acasă să strângi toate cablurile, să nu lași la dispoziția pisicii vaze și obiecte din sticlă sau cale liberă către ele, pungile cu ale căror șireturi se poate sufoca

P.S. Dacă pleci doar un weekend, poate n-ai nevoie de bonă, dar un hrănitor automat ți-ar prinde bine. Nu uita de sfaturile de pregătire a casei!

Vă pup! Și nu uitați să mă urmăriți și pe Facebook!

yuki se ascunde

***

P.S Uite ce cuminte stau cu tati, care mă alintă maxim de când a revenit acasă 🙂

happy #fathersday in continuare, ca sa zic asa 🙂

Posted by Miss Yuki on Monday, 22 June 2015

Miss Yuki

I am a super awesome British Shorthair Blue Cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.